Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin mumunu böyle söndürdü!

Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin mumunu böyle söndürdü!

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, geçtiğimiz aylarda Tayyip Erdoğan'ın gittiği her şehirde miting yapacağını açıklayan Devlet Bahçeli'yi köşesine taşıdı.

İlk mitingini Kırşehir'de yapan Erdoğan'ın ardından Bahçeli'nin de Kırşehir'de miting yaptığını belirten Önkibar, "Tayyip Erdoğan Kırşehir’den sonra tamı tamına 9 ayrı ilde miting yaparken Bahçeli ikinci bir miting yapmadı." ifadesini kullandı.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Çok değil birkaç ay önceydi.

Tayyip Erdoğan bütün Türkiye’yi gezip mitingler yapacağım deyince hatırlayın Devlet Bahçeli şu sözlerle meydan okumuştu:

-”Nefesimiz Erdoğan’ın ensesinde olacak... Nerede miting yaparsa MHP ertesi gün orada olacak ve miting yapacak.”

Bahçeli bunu söylemekle kalmadı... Erdoğan’ın miting yaptığı ilk il olan Kırşehir’e gidip karşı miting yaptı.

Arşivimde var, tam o gün aynen şunu yazdım:

-Ben Bahçeli’yi tanırım. Televizyona çıkmaktan ve mitingde konuşmaktan ödü kopar. Kırşehir mitingi ilk ve son mitingidir. Seçim kampanyası dönemine kadar miting falan yapmaz. Dilerim yanılırım...”

Yanılmadım... Tayyip Erdoğan Kırşehir’den sonra tamı tamına 9 ayrı ilde miting yaparken Bahçeli ikinci bir miting yapmadı.

Tabii toplum olarak biz balık hafızalıyız yani çabuk unuturuz ama Tayyip Erdoğan bu durumu geçtiğimiz haftasonu Kocaeli mitinginde şöyle hatırlattı:

-”Hani bir muhalefet lideri vardı. Ben nereye gidersem peşimden gelecekti. Arkama bakıyorum, ne gelen var ne giden. Nefesi kesildi, motoru su kaynattı.”

Evet tablo ortada; Tayyip, Bahçeli’nin mumunu böyle söndürdü!