Direnişin sesi büyürse başarı kaçınılmazdır!

Ulusal Gönüllüleri Antalya'da yemek etkinliğinde bir araya geldi.

Direnişin sesi büyürse başarı kaçınılmazdır!

Ulusal Kanal'ın kuruluşunun 14. yılı dolayısıyla Antalya'da bir otelde düzenlenen yemekte yüzlerce ulusal gönüllüsü bir araya geldi. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nusret Senem ve Utku Rehyan, Aydınlık Gazetesi Yazarı Sanatçı Fikret Otyam, Sanatçı Filiz Otyam, Ulusal Kanal'da çok yakında izleyicisiyle buluşacak olan Gülgün Feyman Budak, Milli Merkez Antalya Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Atilla Erden, çeşitli siyasi parti, sendika, oda ve derneklerin temsilcileri, çeşitli partilerin belediye başkan aday adayları ve çok sayıda Ulusal Gönüllüsü katıldı. Yemek etkinliğinde yapılan konuşmalarda, önümüzdeki yerel seçimlerde Atatürk'te birleşen adayların desteklenmesi ve mücadelenin kanalı Ulusal Kanal'ın büyütülmesi konuları ön plana çıktı. Konuşmaların ardından yemek etkinliği müzikler eşliğinde sürdü.

Ulusal Gönüllüleri Bir Adım Öne

Ulusal Kanal'a omuz vermenin ne anlama geldiğini ifade ettiği açış konuşmasında Ulusal Kanal Antalya Temsilcisi Devrim Aşkın Karasoy, Türkiye'nin onurlu geleceğini yaratmak için tüm gönüllüleri bir adım daha öne çıkmaya çağırdı.

Ulusal Kanal Susmaz, Büyür!

Ulusal Kanal'ın var olmasının önemine yönelik yaptığı konuşmasında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş,"Ulusal Kanal varsa Tandoğan'da, Ulus'ta, Silivri Meydanlarında ve Haziran Direnişinde ayağa kalkan Türk Milleti vardır. Ulusal Kanal varsa 19 Mayıs 2012'de ülkemiz üzerindeki kara bulutları dağıtan, o korku duvarlarını yıkan TGB vardır. Ulusal Kanal varsa Anıtkabir'de Aslanlı Yol'da toplanan milyonlar vardır. Halk hareketi vardır, çözüm vardır, iktidar yürüyüşü vardır. Ulusal Kanal'ın bugün anlamı budur" ifadelerini kullandı. Ulusal Kanal'ın RTÜK cezaları ile ilgili de konuşan Güneş, Ulusal Kanal'ı kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti. Ulusal Kanal'ın geçen hafta içerisinde yaşadığı teknik sıkıntı ile ilgili bilgiler de veren Güneş, tüm yurttaşları baskı, yıldırma ve kapatma tehditlerine karşı direniş gösteren ve buna asla izin vermeyen Ulusal Kanal'ı teknolojiye yenik düşürmemeye çağırdı. Güneş, "Ulusal Kanal'ı halk kurdu. O nedenle onu yaşatacak olanda halktır. Ulusal Kanal halkın televizyonudur, halk hareketinin televizyonudur. Ulusal Kanal susmaz, büyür, el birliğiyle büyüteceğiz" diye konuştu.

Yurttaşları Muhalif Yayın Organlarının Susmaması İçin Olağanüstü Çaba Sarf Etmeye Çağırdı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, muhalif yayın organları sayesinde direniş ruhunun görülebildiğini, onlarsız Türkiye'nin ise üç maymunu oynayacağını dile getirdi. Yılmaz, "Ulusal Kanal olmazsa, Halk TV olmazsa, eğer onları sustururlarsa bu direniş ruhunu görmeyeceğiz. Urfa'daki topraksız köylüyü de görmeceğiz, Van'daki açlık grevinde olan depremzedelerimizi de görmeyeceğiz. Bu ülkenin Yatağan işçilerini de, Cumhuriyet Bayramlarında yürüyen, 10 Kasımlarda yürüyen milyonları da görmeceğiz. Sesini duymadığımız, görmediğimiz ve üç maymunu oynadığımız Türkiye ile karşı karşıya kalacağız. Bu kadar önemli rolleri olan bu muhalif yazılı ve görsel basın organlarının bizim için ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ciddi anlamda ihtiyaçları var. Her türlü davayla karşı karşıya kalıyorlar. En son açılan davalardan bir tanesi 'halkı isyana teşvik etmek' Bu şekilde susturamadıklarını cezalarla, cezalarla susturamadıklarını her türlü baskı ile, Ergenekon'da ve diğer davalarla susturmaya çalışıyorlar. Buna karşı bizim, bu muhalif sesleri teknolojinin yenmesine asla izin vermememiz gerekiyor. Onun için belki elimizi değil, gövdemizi koymamız lazım. Çevremizdeki insanları da bu gözüm kulağımız sesimiz olan muhalif basın organlarının susmaması için olağanüstü çaba sarf etmeye yönlendirmemiz lazım. Bu seslerin susmaması için sonuna kadar mücadele etmemiz lazım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tabanın Birlikteliğini Sağlamak İlk Görev

Yerel seçimlerde en güçlü adaylar için bir arada olmanın önemine dikkat çektiği konuşmasında Yılmaz, AKP'nin sonunu getirmek için Atatürk'te, Cumhuriyet değerlerinde, üniter devlette birleşen tüm güçlerin yerel seçimlerde bir arda olması gerektiğini, tabanın dayattığı bu birlikteliğinde genel seçimlerde etkili olacağını söyledi. Tabanın birlikteliği için herkesi mücadeleye çağıran Yılmaz, "Farklılıklarımız olsa da omuz omuza hep beraber bu ülkenin geleceği için, bu ülkeyi böldürtmemek için ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu ülkeyi hiç kimsenin bölemeyeceğini, çağdaş cumhuriyeti yok etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini dosta düşmana ilan etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Direnişin Sesi Büyürse Başarı Kaçınılmazdır

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem konuşmasına Silivri tutsaklarını selamlayarak başladı. Senem; "Bu gün burada en çok kimin olmasını isterdiniz derseniz, Genel Başkanım Doğu Perinçek'in olmasını isterdim. Onlara buradan kucak dolusu selam ve saygılar gönderiyoruz" diye konuştu. Ulusal Kanal'ın bu günlere gelmesinde,Türkiye'deki devrimci mücadeleye, Atatürkçülerin, milletin milyonlar olarak ayağa kalmasına katkı sağlayan herkesin fedakarlıklar içinde çaba sarf ettiklerini belirten Senem, Ulusal Kanal'ın yayın çizgisiyle, mücadelesiyle, halkın hizmetinin kanalı olmasıyla kendisini ispat ettiğini belirterek, "Ulusal Kanal'ı teknik arızalara, maddi imkansızlıklara kurban etmeyeceğiz" diye konuştu. Onlarca yandaş, holding ve tarikat televizyonlarının karşısında gerçeğin sesi olarak Ulusal Kanal'ın var olduğunu, Halk TV'nin de buna katıldığını söyleyen Senem, bu seslerin büyütülerek, Türkiye'de mücadelenin hizmetine sunulması halinde başarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ayağa Kalkan Milyonlara Sırt Çevirenler Mağlup Olacak

Yerel seçimlerde Atatürkçü, ulusalcı kesimlerin birleşmesinin önemine dikkat çeken Senem, milli bayramlarda ve Haziran direnişinde ayağa kalkan milyonlara sırtını dönenlerin kaybedeceğini, bölücülerle, cemaatlerle ittifak arayışlarının yenilgiyle sonuçlanacağını ifade etti. Senem; "Eğer birleşme olmazsa, biz bütün gücümüzle bu seçim sürecine katılacağız, mücadele edeceğiz, halka gerçekleri anlatacağız. Ama birleşmeye karşı çıkanlar bunun sorumluluğunun altından kalkamayacaklardır. Antalya'da başarılı bir belediyecilik örneği sürüyor. Umarım tüm herkes bu sürece destek olur. Başka yerlerde de aynı şeyler olur. Biz bütün gücümüzle bu sürece destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Atatürk Devrimi Zirveye Taşınamadığı İçin Bugünleri Yaşıyoruz

Milli bayramlarda ve haziran direnişinde ayağa kalkan Türk Milletini görünce umutlandığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, birleşmenin önemine dikkat çekerek yerel seçimlerde bu başarının elde edileceğine inandığını kaydetti. Akaydın, Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Aydınlanma Devriminin zirveye taşınamamasından dolayı, Türkiye'nin bugünkü içinde bulunduğu durumu yaşadığını belirtti. Son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Akaydın, Yüksek Seçim Kurulu'nun Bakanlara belediye başkanlığı adaylıklarında istifa etmeme hakkını verdiğini belirtti ve 'böyle bir demokrasi olamaz' diyerek protesto etti. Bu durumu 'orantısız güç kullanma' olarak niteleyen Akaydın; "Ama ben inanıyorum ki biz TGB'li, CHP'li ve ulusal gençler olarak orantısız zekamızla bunları mağlup edebiliriz diye düşünüyorum" dedi.

'Kamer Genç'i Yedirmeyiz'

Yine son günlerde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç üzerinden yapılan tartışmalara da değinen Akaydın, "Eğer bir Başbakan, halkına Türkçedeki en ağır küfrü kullanarak hakaret eden Adana Valisi hakkında, 'yapmasaydı iyiydi ama ben bu arkadaşı kimseye yedirmem' diyorsa, bizim de Kamer ağabeyimizi kimseye yedirmememiz lazım" ifadelerini kullandı.

Perinçek'in Sözlerinden Onur Duydum

Aydınlık Gazetesi Baş Yazarı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıda kendisinden bahsettiğini belirterek bundan dolayı yaşadığı onuru konuklarla paylaşan Akaydın, İşçi Partisi ailesine de teşekkürlerini sundu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da etkinlikte söz aldı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaması için bir arada olunması gerektiğinin altını çizdi. Bol konuşmalı ve birlik mesajlı yemek etkinliğinde Milli Merkez Antalya Temsilcisi Atilla Erden ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Sanatçı Fikret Otyam da konuşmacılarla duygu ve düşüncelerini paylaştı. Yemek etkinliği müzikler eşliğinde gecenin geç saatine kadar sürdü.

Gamze Devrim Dönmez

ulusalkanal.com.tr

antalya ulusal kanal direniş Ulusal Gönüllüleri