Kumpasın parmak izi çözülüyor!

Peki Karargah Evleri soruşturmasında saptanan kumpası kim kurdu? Bu kişiler nasıl ortaya çıkarılacak? Takipsizlik kararındaki en önemli tespit, kişiler arası irtibatın bir internet sitesi üzerinden yapılan sahtecilikle kurulmuş olması. Avukat Vural Ergül, internet sitesine yapılan ödeme bilgileri araştırılırsa, tertipçilerin de ortaya çıkarılacağını vurguladı.

Karargah Evleri soruşturmasında takipsizlik kararına imza atan savcı Mesut Erdinç Bayhan’ın tespitleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve İşçi Partisi'ne kumpas resmi kayıtlara geçti.

Peki kumpası kuranlar nasıl tespit edilecek?

Savcı Bayhan'ın kararında, kişiler arası irtibatın bir internet sitesi üzerinden yapılan sahtecilikle kurulduğu belirtildi. Avukat Vural Ergül, bu internet sitesinde, işlem yapılan hesapların araştırılması gerektiğini belirtti.

İnternet sitesine yapılan ödeme bilgileri üzerinden kumpasçıların gerçek kimlik bilgilerine ulaşmak mümkün.

Avukat Ergül, 6 yıl boyunca tertibi tespit etmeyen eski soruşturma savcısı Zekeriya Öz'ün de bu konuya açıklık getirmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımların atılması emniyet ve yargı içerisindeki F-Tipi örgütlenmesinin ortaya çıkarılması için belirleyici olacak.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr