Kurban bayramında beslenme

Uzmanlar sindirimi zor bir besin olan “etin” bayramda doğru pişirilmesi ve dengeli tüketimi konusunda uyarılar yapıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuğçe Kahraman, etlerin tereyağı, kuyruk veya iç yağ koyulmadan, kendi suyunda ve kısık ateşte pişirilmesini önerdi.

Birçok artısı olan kırmızı et, yanlış tüketildiğinde eksilere neden oluyor. Uzmanlar yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yurttaşları uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Doktor Tuğçe Kahraman kurbanın kesilmesinden sonra yapılması gerekenleri anlattı.

Kesilecek hayvanlar mutlaka veteriner hekim denetimin geçirilmeli. Çünkü denetimsiz hayvanlar hastalıkları da beraberinde getirebilir.

Peki, kurban etleri nasıl pişirilmeli, sağlıklı beslenme için hangi yöntem tercih edilmeli?

Pişirilme yöntemi kadar tüketimi de önemli, kronik rahatsızlıkları olan et tüketimini ölçülü yapmalı.

Bayramların vazgeçilmezi tatlılar… Beslenme ve Diyet Uzmanı Doktor Tuğçe Kahraman tatlı porsiyonlarına dikkat edilmesini uyarısı yaptı. Badem şekeri ile baklavayı kıyasladı.

Uzmanlar bayram ziyaretlerinde sık çay ve kahve tüketiminin sağlığa olumsuz etkilerinin azaltması için de bol bol su tüketilmesini öneriyor.

ulusal.com.tr

Kurban Bayramı et