Bakan Selçuk ve öğretmenler Anıtkabir'i ziyaret etti

Bugün, kendini "Cumhuriyetin, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesillerini yetiştirmeye adayan öğretmenlerimizin günü. Attıkları her adım Cumhuriyet için, gelecek nesillerin hürriyeti için. Yaşamlara dokunan, iz bırakan, yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Bu anlamlı gün kapsamında 81 ilden Ankara'ya giden öğretmenlerimiz, Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı. Öğretmenlere, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da eşlik etti.

81 ilden öğretmenler, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Ankara'da, bir araya geldiler Aslanlı Yol'da birleştiler.

24 Kasım Öğretmenler günü için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giden öğretmenler, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Atatürk'ün yeni nesili emanet ettiği öğretmenler, Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine yürüdü.

Bakan Selçuk, mozoleye çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir Özel defterini imzalayan Ziya Selçuk "Aziz Atatürk" diye başladığı yazısında, Atatürk'ün öğretmenlere verdiği görevden asla vazgeçmediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

"Aziz Atatürk, şahsınıza 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bu anlamlı günde bize emanet ettiğiniz yeni nesilleri yetiştirme irademizi size bir kez daha belirtmek istiyorum. Ülkemizin 81 il vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla ifa eden öğretmenlerimiz, mesleklerini fedakarlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyor, tüm öğretmenlerimizi ve Millî Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum"

ulusal.com.tr

Ziya Selçuk