HDP, danışmanları haraca bağladı

HDP Genel Merkezi, milletvekilli danışmanlarını haraca bağlıyor. HDP, “Silvan’ı yeniden inşa ediyoruz” diyerek, milletvekili danışmanlarının maaşlarının 450 lirasına el koymaya hazırlanıyor. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, kendisini emekçilerin önderi gibi gösteren HDP Genel Merkezi milletvekillerini bu konuda uyardı. Genel Merkez, vekillere, “Maaşından para vermeyen danışmanı çıkarın, para vermeyi kabul eden yeni bir danışman alın” talimatı verdiği öğrenildi.

HDP, milletvekilli ikinci danışmanlarını haraca bağlamaya hazırlanıyor.

Güvenlik güçlerinin mücadelesinden ağır yara alan PKK ve HDP, ekonomik olarak da zorluklar yaşamaya başladı. Bu durum HDP Genel Merkezini harekete geçirdi.

HDP, “Silvan’ı yeniden inşa ediyoruz" bahenesiyle örgütünden para toplamaya başladı. HDP milletvekillerinin danışmanları da bu havuza dâhil edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’in önerisiyle kabul edilen uygulamaya göre, milletvekillerinin ikinci danışmanlarının maaşlarından süresiz olarak 400 ila 450 lira tutarında para alınması kararlaştırıldı.

Söz konusu uygulamaya karşı olan bir danışman olması durumunda ise HDP Genel Merkezi’nin tutumu net.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, HDP Genel Merkezinin milletvekillerine, “Maaşından para vermeyi kabul etmeyen danışmanın görevine son verin, para vermeyi kabul eden yeni bir danışman alın” talimatı verdi.

Birçok danışmanın bu durumdan rahatsız olduğu, ancak işinden olmamak için karara sessiz kaldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

hdp selahattin demirtaş