''Gülen Gemaati Ergenekon ile TSK arasında bağlantı kurmaya çalışıyor''

Karargah evleri tertibini hazırlayanların Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok tarafından tespit edilerek iddianame hazırlandığını duyurmuştuk. O iddianamede sanık olanlar arasında, TSK'ya sızan Fethullahçı astsubaylar, dönemin MİT yöneticileri ve Ergenekon savcıları yer alıyordu.

''Gülen Gemaati Ergenekon ile TSK arasında bağlantı kurmaya çalışıyor''

6 yılın ardından takipsizlik kararı verilen Karargah evleri soruşturmasındaki tertip aslında yıllar önce tespit edilmiş, hatta tertibi kuranlar hakında iddianame bile hazırlanmıştı.

Sahtecilikleri tespit eden askeri hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un iddianamesinde, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün de aralarında olduğu 13 sanık yer alıyordu.

Sanıklar arasında, Ergenekon savcısı Fikret Seçen, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş ve TSK'ya sızan Fethullahçı astsubaylar vardı.

Şüphelilere "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu yöneltiliyordu.

Ahmet Zeki Üçok'un hazırladığı iddianeme 2009 yılında yazıldı. İddianamede; karargah evleri tertibi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik kumpas tespit edildi. İddianamenin temelini "MİT yetkililerinin hazırladığı sahte belge ile TSK'yı sözde Ergenekon örgütüyle ilişkili göstermeye çabası" oluşturdu. Üçok'un tespiti oldukça çarpıcıydı.

Üçok, "Savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen; MİT'in hiçbir delile dayanmadan hazırladığı İP/Karargah Evleri belgesi ile bir kurmay albayın tutuklanmasını sağlamıştır. Olayda Fetullah Gülen cemaati üyelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Ergenekon olarak anılan bir örgüt ile ilişkilendirme gayretleri söz konusudur." dedi.

2009'a 45 esas sayılı iddianameyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmeden hemen önce Ahmet Zeki Üçok tutuklanınca soruşturmanın akıbeti bir anda değişti ve dosyanın şüpheli listesine müdahale edildi.

Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile eski MİT Müsteşan Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in isimleri şüpheliler arasından çıkarıldı. TSK'ya sızan Fethullahçı astsubaylar da hızla beraat ettirildi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr