Perinçek: İşçi Partisi Yatağan işçisinin emrindedir

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün, özelleştirmeye karşı direnen Yatağan Termik Santrali işçilerini ziyaret etti. İşçiler Yatağan Termik Santrali önünde Perinçek'i "Asla teslim olmayacağız" sloganı ile karşıladı. İşçilerin kurduğu direniş çadırına giderek burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında bu yıl ki 1 Mayıs'ın önemine vurgu yapan Perinçek "Bu 1 Mayıs Türkiye’de dönüm noktası olacaktır. Vatanımız ve emeğimiz için haydi bir Mayıs’a diyoruz. Ankara’da Tandoğan meydanında, İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda, İzmir de Gündoğdu Meydanı'nda, Muğla ve çevresi ise Yatağan işçileri ile birlikte Yatağan’da vatan ve emek mücadelesinde birleşiyor. İşçi Partisi de Türk bayrağı neredeyse emekçi sınıfı neredeyse orada olacak. Vatan ve Cumhuriyet güçleri, emek güçleri birleşiyor. Hem kamu çalışanları hem işçiler, hem cumhuriyetçi örgütler 1 Mayıs alanlarında birleşiyor. Bütün Türk milletine buradan sesleniyoruz: 1 Mayıs alanlarında Türk bayrağı altında vatanımız ve emeğimiz için birleşmeye çağırıyoruz.” dedi.

Yatağan Çanakkale'dir Geçilmez

Perinçek, direnen işçilerin en çok attığı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganın önemine değinerek, "Siz aynı zaman Mustafa Kemal'in askerlerisiniz. Sizler vatanı cumhuriyeti savunuyorsunuz. Sizlere çok şey borçluyuz" dedi.

Doğu Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin geleceğini, bu insanların yaşamasını, sömürüden kurtulmasını, sizler gerçekleştiriyorsunuz. Biz İşçi Partisi olarak bu yılın 1 Mayıs'ını Yatağan'dan başlatıyoruz. Siz Sodra Dağı'nda ellerinizde al yıldızlı bayraklarla, ekmekle vatanı savunurken, hayranlıkla sizleri izledik. Bugün 1 Mayıs'ı Türk bayrakları altında, istiklal marşıyla işçi sınıfıyla emekçilerle hep birlikte kutlayacağız. Bu kurumlar sizlerin emeği, alın teri ile kuruldu, düşmana çiğnetmeyiz. Buralar Çanakkale’dir, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy geçilmez. Bütün Türkiye halkı bu vatanın bağımsızlığını savunan herkes sizlere destek vermelidir. Bu mücadeleden sizin kararlılığınız ve azminiz sayesinde zaferle çıkacağız."

İşçi Partisi Yatağan İşçisinin Emrindedir

Türkiye Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Yatağan Şube Yöneticilerinin,m “Bize gurur ve onur verdiniz” sözleriyle karşıladığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Burada zaferinize bende geleceğim. Zaferi davullarla kutlayacağız. O zafer gününe kadar İşçi Partisi, işçi sınıfının, Yatağan işçisinin emrindedir.

Bu cumhuriyet kalesini vermeyeceğiz. Kim geliyorsa sizin en ön safınızda yer alacağız. Sizin başarınız Türkiye halkının, Atatürk cumhuriyetinin emperyalizme karşı dik duran bütün insanlığın olacak." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # işçi partisi # yatağan işçisi