Modern Folk Üçlüsü kurucularından Doğan Canku: Vatan Partisi, Meclis'e yeni bir soluk getirecek

'Vatan Partisi, Meclis'e yeni bir soluk getirecek' 197(Herin efsane grubu Modem Folk Üçlüsü ile birçok albüme, konsere imza atan Doğan Canku, bu pazar günü yapılacak seçimde Vatan Partisi'nin İstanbul Milletvekili Adayı olarak yarışa girecek.

Modern Folk Üçlüsü kurucularından Doğan Canku: Vatan Partisi, Meclis'e yeni bir soluk getirecek

Partisinin Meclis'e yeni bir soluk getireceğini belirten Canku, "Kendimizi düşünecek zaman değil. Memleket elden gidiyor. Varı yoğu yabancılara satılan bir ülke olduk. Yalan, dolan, talan aldı başım gidiyor. Ordumuzun şerefli subaylarının tutuklanıp yıllarca hapse atacağı, Atatürk ilkelerinin unutturulacağı, T.C. ibaresinin her yerden kaldırılacağı kimin aklına gelirdi. Bana göre AKP ağzıyla kuş tutsa bu seçimde başarılı olamayacak" dedi.

Sanatı ve sanatçı sorunlarını Meclis'e taşıyacağını belirten Canku, "Operanın, balenin, heykelin, şiirin, mizahın, sinemayla tiyatronun yaşadığı sıkıntılara çare olmaya çalışacağım. Özellikle telif konusu çözümlenmeli. Sanat çok önemli. Biliyorsunuz, 2. Dünya Savaşı sonrası yıkılan Almanya'da ilk yapılan binalar ne hastane ne de kiliseydi. İlk binalar tiyatrolar, kültür merkezleri oldu" diye konuştu.

Sözcü

vatan partisi ulusal kanal Doğu Perinçek