Jandarma ekipleri sevk edildi! Operasyon başlatıldı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılara yönelik operasyon düzenlendi. 2 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyona jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla destek veriyor.

Jandarma ekipleri sevk edildi! Operasyon başlatıldı

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde PKK'lılara yönelik operasyon başlatıldı.

Hava destekli operasyona, jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla destek veriyor. Operasyonda çıkan çatışmada, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Sur'da 28 Kasım'da 2 polisin şehit olduğu Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği günden buyana öldürülen PKK'lı sayısı 12'ye ulaştı.

Sivillerin zarar görmemesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkış kontrollü şekilde sağlanıyor. Asker, zırhlı araçlarla teröristlerin bulunduğu bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

İlçede 2 Aralık'ta ilan edilen ve 9 Aralık'ta sona eren sokağa çıkma yasağı, kaymakamlığın kararıyla önceki gün saat 16.00'dan itibaren yeniden uygulanmaya başlanmıştı.

PKK'nın daha önce yaktığı Kurşunlu Cami'ne yeniden saldırı oldu. PKK'lılar tarafından yapılan saldırıyla camii tekrar alev aldı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu da Sur’da yaşanan terör olaylarının faturasını açıkladı. Sur’da 7 Haziran’dan bu yana kapanan iş yeri sayısı 311’i buldu. 3 binin üzerinde kişi de işsiz kaldı.

Ayrıca, HDP, "bölgede ve Sur’da yaşananlara dikkat çekmek için" Salı günkü grup toplantısını Diyarbakır’da yapacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

operasyon başlatıldı