Yurt dışından gelenler Sakarya'da öğrenci yurduna yerleştirildi

Yurt dışından ülkeye yeni giriş yapanlar, Kovid-19 önlemleri kapsamında öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. İstanbul Havalimanına gelen yolcular, ilk sağlık kontrolünün ardından polis eşliğinde Sakarya'ya götürüldü. Eğitim için İskoçya'da olan öğrencileri taşıyan uçak Sivas'a indi. Yurttaşlar ve öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara yerleştirildi. 14 gün boyunca gözetim altında tutulacaklar.

Yurt dışından gelenler Sakarya'da öğrenci yurduna yerleştirildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen yurttaşlar, öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

İstanbul Havalimanına gelen 348 yolcu, burada yapılan ilk sağlık kontrolünün ardından polis eşliğinde otobüslerle Sakarya'ya götürüldü.

Yolcular, ikinci sağlık kontrolünden de geçirildi. Ardından da önceden boşaltılan Serdivan ilçesindeki Sabahattin Zaim Öğrenci Yurdu'nda tek tek odalara yerleştirildi.

Bu sabahta uçakla İstanbul'a gelen 226 kişi, sağlık kontrollerinin ardından yine Sakarya'ya götürüldü. Burada da ikinci sağlık kontrolünden geçen yolcular, Arifiye ilçesindeki Muhammet Fatih Safitürk Yurdu'nda tek tek odalara yerleştirildi.

Yurt dışından gelen tüm yolcular, 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak. Yurtlarda yurttaşlara, sosyolog ve psikologlar da destek sunacak. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemlerini sürdürecek.

Öte yandan kentteki bazı öğrenci yurtları da yurt dışından gelecek yolcular için boşaltıldı. Odalar dezenfekte edildi.

Eğitim için İskoçya'da olan öğrencilerden 137'si yurda giriş yaptı. Başkent Edinburgh'dan havalanan Türk Hava Yollarına ait uçak Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na indi.

Buradaki işlemlerin ardından öğrenciler, Belediye ekiplerince dezenfekte edilmiş otobüslerle KYK Başbakan Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki yurtlara götürüldü. Öğrenciler, sağlık ekiplerince kontrolleri yapıldıktan sonra yurda yerleştirildi.

Tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda gözlem altında izole edilecekler. Daha sonra yapılacak kontrollerinin ardından da evlerine gönderilecekler.

Öte yandan daha öncede İrlanda'da eğitim gören 305 öğrenci, başkent Dublin'den havalanan uçakla Sivas'a gitmiş, aynı kampüsteki yurtlara yerleştirilmişti.

ulusal.com.tr

istanbul koronavirüs sakarya