Birgül Ayman Güler'den Cumhuriyet için ortak çağrı

Beklenen buluşma gerçekleşti, Türkiye'nin öncüleri bir araya geldi. Bölücülüğe ve gericiliğe karşı Cumhuriyeti yeniden kurma çağrısı yapılan toplantı metnine 105 katılımcı imza attı. Ortak metni CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler okudu. Açıklamada, Türkiye'nin çıkmazda olduğu vurgulandı, Türkiye'nin halkçı, milliyetçi, devrimci birikiminden gelen partiler ve yurttaşları birlik olmaya çağrıldı.

Cumhuriyet için birliktelik çağrısı Türkiye'nin öncüleri bir araya geldi. 2015 seçimlerine az bir zaman kala, bölücülüğe ve gericiliğe karşı mücadele için ortak bildiri açıklandı.

Toplantının çağrıcıları, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez ve Eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü oldu. Taksim Piramit Sanat Evi'nde gerçekleştirilen konferansa katılım oldukça yoğundu.

Şimdilik 105 aydının imza attığı ortak metin okundu, siyasi partilere ve Türk Milleti'ne çağrı yapıldı.

Ortak metinde AKP'nin "Yeni Türkiye" söyleminin bir yıkım projesi olduğu vurgulandı.

Bu toplantı ile, Cumhuriyeti yeniden kurma yürüyüşünün başlatıldığı duyuruldu.

Güler'in okuduğu metinde, bölücülük ve Cumhuriyet karşıtı faaliyetlerin artışına dikkat çekildi.

Ortak bildiride, çözüme yönelik adımlar da anlatıldı. Türkiye'nın çıkış yolunun Atatürk'te birleşmek olduğu vurgulandı. Türkiye'nin öncülerinin üzerinde anlaştığı birleşmenin siyasi programı da açıklandı.

Alkışlar eşliğinde süren toplantıda Türkiye'nin vatansevelerine mücadele çağrısı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

cumhuriyet Birgül Ayman Güler