AB ile geri kabul anlaşması

Avrupa Birliği ile yapılan Geri Kabul Anlaşması Türkiye'yi mülteci kampı mı yapacak? Konuyla ilgili Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans 'tan bir açıklama geldi. Timmermans, "İnsanları Türkiye'de tutmak ve onlara orada yardımcı olmak Avrupalı vergi mükellefleri için daha ucuz" dedi.

AB ile geri kabul anlaşması

Görüntü Aktarma: Başbakan Davutoğlu, Habertürk ve Show TV'de Soruları Yanıtladı - 1 Aralık 2015

Avrupa Birliği ile yapılan Geri Kabul Anlaşmasını bu sözlerle savunmuştu Başbakan Ahmet Davutoğlu. "Türkiye mülteci kampı mı olacak" eleştirilerine "Mülteciler Avrupa'dan gelmiyor ki" yanıtını vermişti. Anlaşmayla Avrupa'daki mülteciler Türkiye'ye gelmeyecek ancak Türkiye'ye gelen mültecilerin Avrupa'ya geçmesi engellenecek. Açıklama, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'tan geldi.

Timmermans konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mültecileri Türkiye'de tutma amacında olduklarını söyledi. Timmermans, "İnsanları Türkiye'de tutmak ve onlara orada yardımcı olmak Avrupalı vergi mükellefleri için daha ucuz" dedi.

"İnsan hakları ihlali" eleştirilerine de "ortak çıkarlara dayanan bir anlaşma sağlamanın utanılacak bir yanı yok" yanıtını veren Timmermans, vize muafiyeti konusuna da değindi

iyometrik pasaportlara sahip olması anlamına geleceğini, bunun da Avrupa Birliği’nin dış sınırları korumasında kolaylık sağlayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

ab geri kabul anlaşması