İki ilin köyleri jeotermale karşı birleşiyor

Aydın'da vatandaşlar jeotermal santrallerin doğaya verdiği zarara karşı eylem yaptı. Çok sayıda çevre örgütü, sivil toplum kuruluşu ve köylülerin katıldığı eylemde santralin Aydın'ın içme suyu kaynağı olan barajı zehirleyeceğine dikkat çekti.

Aydın'da, Efeler kent merkezine bağlı Kızılcaköy'de jeotermal santral yapılmaması için bir eylem düzenlendi. Eyleme çok sayıda çevre örgütü, sivil toplum kuruluşu ve köylüler katıldı.

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Başköy'den giden çok sayıda köylü de eyleme katılarak Kızılcaköy halkını destekledi. Büyük coşku ve alkışlarla karşılanan Başköylüler, jeotermal santrallerin tahribatına karşı dayanışma ve birlikte mücadele mesajı verdi.

Kızılcaköy'ün hemen yanında İkizdere barajı bulunuyor. Aydın'a içme suyu sağlayan barajın tarım ilaçlarıyla zehirlenmemesi için devlet köylülere 3 yıl organik tarım desteği vermiş. Oysa şimdi baraja yalnızca 2 kilometre mesafede jeotermal santrale izin verilmesine tepki büyük.

Aydın kentinin içme suyuna zehirli jeotermal akışkanların karışmasından endişe ediliyor. Ayrıca santralin yapılacağı yer kent merkezine de çok yakın.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr