Prof. Dr. Özcan Yeniçeri: Demirtaş PKK'nın sözcüsüdür

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin "Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın tutukluluk haline son verilsin" çıkışına Prof. Dr. Özcan Yeniçeri'den sert tepki geldi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın sözcüsü olduğunu söyleyen Yeniçeri, HDP'nin kapatılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri: Demirtaş PKK'nın sözcüsüdür

Millet İttifakı içinde yer alan CHP, İyi Parti ile Saadet Partisi, HDP'li Demirtaş'ın özgürce kampanya yürütmesi için peş peşe açıklamalarda bulunmuştu.

Akademisyen Siyasetçi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı adaylığı kampanyası yürütmesi için Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını isteyenlere sert tepki gösterdi.

Ulusal Kanal'da katıldığı Seçim Özel Programında konuşan Yeniçeri, etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasının bölücülük olduğunu söyledi.

HDP'nin kapatılması gerektiğini ifade eden Yeniçeri, "HDP barajı aşmalı" şeklinde yürütülen propagandaları da değerlendirdi.

Program konuklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Yıldırım Koç da iktidara geldiklerinde HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a başvuru yapacaklarını kaydetti.

ulusal.com.tr

pkk özcan yeniçeri demirtaş