İzmir Yurtları Hakkında Önemli Bilgiler

İzmir Yurtları Hakkında Önemli Bilgiler

Ege’nin incisi İzmir, Türkiye için çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir, 9 Eylül’de kurtulmuştur. Hatta bu tarih üniversitenin adı olarak verilmiştir. Turizmin en işlek ve en önemli yerlerinden biri olan İzmir, her sene yüz binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra bölge tarihi yapıları ve mimarisiyle dikkat çekmektedir. Boyoz, kumru, izmir köfte gibi yemekleriyle meşhur olan İzmir’in tarihi yapılarından en bilindik olanı Saat kulesidir. Bunun yanı sıra Kemeraltı, Konak meydanı, Agora ve Sarı kışla gibi tarihi yerleri bulunmaktadır. Dünya’nın harikaları arasında yer alan Efes Antik Kenti, İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Bu tarihi yapı her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu yapının içerisinde Meryem Ana’nın evi, Artemis tapınağı, Ashab-ı Kehf gibi bir çok yapı bulunmaktadır. İzmir gençlerin en çok tercih ettiği şehirler arasında yer almaktadır. Hem eğitim, hem tatil, hem de iş amacıyla genç kitleleri içerisinde barındırmaktadır.

İzmir Yurtları

İzmir de bulunan üniversiteler içerisinde en çok rağbet göreni şüphesiz Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’dir. Bunun yanı sıra bölgede özel üniversiteler de mevcuttur. Buraya gelen öğrenciler, genel olarak yurtlar da kalmaktadır. Yurt seçimi oldukça önemlidir. Öğrenciler özellikle ilk senelerinde mutlaka yurtta kalmaktadır. Özel yurtlarda ek olarak sunulan bazı hizmetler vardır. Bilgisayar odası ve etüt salonu gibi hizmetler sunan İzmir yurtları, kombi ısıtma ve merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılmaktadır. Bunun yanı sıra odaların içerisinde ortopedik yatak, kitaplık, kişisel dolap, çalışma masası ve komidin gibi eşyalar ile öğrencilerin rahat etmesi sağlanmaktadır. Odalar iki üç kişilik olup banyo ve wc odaya özeldir. Bazı yurtlarda her odada balkon da bulunmaktadır. Yaşamak için son derece keyif bir yer olan izmir öğrenciler içinde konforlu harika izmir yurtları bulunmaktadır.

Sizde izmir kız öğrenci yurdu arıyorsanız mutlaka bakmanız gereken bir sayfa var bu sayfa aracılığı ile size en uygun kız öğrenci yurdunu bulabilirsiniz. İzmir deki tüm öğrenci yurtlarını görmek isterseniz sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra odada mini buzdolabı veya televizyon da bulunmaktadır. İzmir yurtları kız ve erkekler için bu şekildedir. Bölgede bir çok özel yurtlar bulunmaktadır. Bu yurtların seçimi yapılırken özelliklerine bakılmalı ve doğru karar verilmelidir. Karar verildikten sonra ise yurda başvuru yapılabilmektedir.