Kapasite kullanım oranı düştü

Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde üretimde aksama yaşandı. Bu durum kapasite kullanımı verilerine de yansıdı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, nisanda yüzde 61,6 seviyesine geriledi. Güven verileri de açıklandı. Reel kesim güven endeksinde düşüş yaşandı.

Kapasite kullanım oranı düştü

Kapasite kullanım oranında sert düşüş yaşandı.

Koronavirüsün Türkiye ekonomisine etkileri veriler üzerinden de kendini göstermeye devam ediyor. Merkez Bankası tarafından imalat sanayi kapasite kullanım oranı açıklandı. Veri, geçtiğimiz yıla göre 13,4 puan düşerek yüzde 61,6’ya kadar geriledi.

İmalat sanayi kapasite kullanım oranında bir önceki aya göre düşüş ise 13,7 puan olarak gerçekleşti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı da bir önceki aya göre 14,3 puan azalarak yüzde 61,9 oldu.

Yatırım malları imalatında kapasite 25 puan düştü. Bir önceki ay yüzde 76,5 olan kapasite kullanım oranı yüzde 51,4’e geriledi.

Öte yandan reel kesim güveninde de düşüş yaşandı.

Reel Kesim Güven Endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 32,9 puan azalarak 66,8 oldu.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi ise bir önceki aya göre 36,3 puan azalarak 62,3 olarak gerçekleşti.

ulusal.com.tr

İmalat sanayi