Tarabya Köşkü'ndeki güvenlik toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Tarabya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ve ilgili bakanlar ve bürokratların katıldığı zirve 3,5 saat sürdü. Gündem darbe girişimi sonrası alınan tedbirler ve terörle mücadeleydi.

Tarabya Köşkü'ndeki güvenlik toplantısı sona erdi

Devletin zirvesi iki gün arayla ikinci kez güvenlik toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında perşembe akşamı Ankara Beştepe'de basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmüştü.

İkinci toplantının adresi İstanbul'daki Tarabya Köşkü oldu.

Cumhurbaşkan'nın programında yer almayan zirve öğle saatlerinde netleşti. Saat 14'te başlayacağı duyurulan zirve 40 dakika gecikmeli başladı.

Zirve nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Köşke çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Köşk çevresine özel harekat polisleri yerleştirilirken, deniz polisi de kıyıda hazır bekletildi.

Toplantıya; Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ilgili bakanlar ve bürokratlar da katıldı.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı saat 18'de sona erdi. Cumhurbaşkanı daha önce yaptığı açıklamada Diyarbakır, Van, Elazığ ve Bitlis'te yaşanan saldırıların arkasında FETÖ'nün olduğunu belirtmişti. Zirvenin ana başlığını da terör operasyonları oluşturdu.

Güvenlik toplantısında FETÖ'cü darbe girişimi sonrası alınan tedbirler ile Güneydoğu'da artan saldırılar ve terörle mücadele konularının ele alındığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Tarabya Köşkü