Teröristler saldırdı, asker karşılık vermedi!

PKK'lıların üç gündür Diyarbakır-Bingöl karayolunda trafik akışını engelliyor. Binlerce yurttaşı mağdur eden olayın ayrıntılarını ise Genelkurmay Başkanlığı açıkladı. PKK'lılar, yol üzerine üç adet el yapımı patlayıcı yerleştirdi. Bir grup PKK'lı ise karayolunun Lice ilçesi bölümünde iş makinesiyle hendekler kazdı...

Teröristler saldırdı, asker karşılık vermedi!

PKK'lıların sabotaj girişimleri nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolunda üç gündür ulaşım kesintiye uğruyor. Genelkurmay Başkanlığı eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

Yolun trafiğe açılması için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı; Bingöl, Mardin, Batman ve Elazığ'dan gelen takviye birliklerle operasyon başlattı. Jandarma ekiplerinin yol üzerine yerleştirilmiş üç adet el yapımı patlayıcı bulduğu belirtildi. Patlayıcılar, askerler tarafından etkisiz hale getirildi.

PKK'lılar, yolda biriken araçları kaldırarak yolu açan iki adet çekici aracı da yaktı.

Akşam saatlerinde ise karayolunun Diyarbakır'ın Lice ilçesi bölümüne PKK'lılar tarafından sabotaj yapıldı. Bir grup terörist iş makineleriyle yolda hendekler açarak ulaşımı engellemek istedi.

Bu durum üzerine, Eski Hani Yolu devreye sokularak ulaşıma devam edildi.

Bir yol kapama girişimi de Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Serenköy mevkiinde meydana geldi. Eyleme müdahale etmek isteyen jandarma ekiplerine önce molotof kokteyli atıldı, dah sonra köyden uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Genelkurmay, Diyarbakır ile Bingöl arası ulaşımın Eski Hani Yolu üzerinden, ayrıca ana yolda da kontrollü olarak sürdüğünü açıkladı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ise dün 6 enerji işçilerinin kaçırıldığı sırada yakılan araçları kaldırmak isteyen jandarma ekiplerine taciz ateşi açıldı. PKK'lı teröristlerin 15 dakika boyunca uzun namlulu silahlarla ateş edildiği belirtildi. Jandarma ekipleri ise açılan taciz ateşine karşılık vermedi.