F-Tipi'ne suç duyurusu!

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ile emekli Albay Levent Göktaş kumpas soruşturmalarında bilirkişilik yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalarda görev alan polis bilirkişileri hakkında sahtecilikleri gizlemek suçundan dava açılması istendi. Başvuruda özel görevli savcıların hep aynı isimleri bilirkişi olarak görevlendirdiklerine de dikkat çekildi.

F-Tipi'ne suç duyurusu!

Kumpas soruşturmalarında bilirkişilik yapan polisler de davalık oldu.

Avukat Hüseyin Ersöz; Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ile Emekli Albay Levent Göktaş'ın da aralarında olduğu 6 müvekkili adına suç duyurusu yaptı, polis bilirkişilerin "dijital verilerdeki sahtecilikleri gizlediğini" kaydetti.

Suç duyurusunda Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Oda Tv, ÇYDD soruşturmalarında hazırlanan emniyet bilirkişi raporlarında TÜBİTAK ve bağımsız bilirkişilerin tespit ettiği sahteciliklere hiç yer verilmediği belirtildi.

Bekir Peker, İsa Akyüz, Ahmet Uğurlu, Zafer Ketenci, Muhammed Bağdat, Hüseyin Koçer, Kemal Gökbaş ve Cengiz Koçak hakkında "mahkemeyi etkilemeye teşebbüs", "gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmak" ve "suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarından yargılanması talep edildi.

Ersöz; soruşturmaları yürüten savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Bilal Bayraktar'ın hep aynı isimleri bilirkişi olarak görevlendirmesini de örgütlü hareket edildiğine örnek olarak gösterdi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

polis suç duyurusu f-tipi