Bahçeli'den 12 Ada çıkışı

Oniki ada üzerinde değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dikkat çeken mesajlar verdi. Bahçeli, "Oniki Ada meselesi Türk milletinin kanayan yarasıdır. Bu adalar haksız, hayasız ve hukuksuz şekilde elimizden alınmıştır. Oniki Ada’nın statüsü tekrar değerlendirilmelidir" dedi.

Bahçeli'den 12 Ada çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. On iki ada üzerine konuşan Bahçeli, "Türkiye’nin egemenlik hakları ve milli güvenliği adalar üzerinden tehdit edilmektedir" dedi.

Bahçeli, "1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmalarına göre askerden arındırılması gereken 23 adanın 16’sı hızla silahlandırılmış, cephaneliğe dönüştürülmüştür. Bu yanlıştır, gaflettir, hatta hıyanettir. Özellikle silah ve asker yığılması Oniki Ada’yı daha da tartışmalı hale getirmiş, uluslararası antlaşmaların meşruluğu ihlal ve hatta imha edilmiştir" ifadelerini kullandı.

On iki adayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin Oniki Ada üzerinde hakkı ve sözü olduğunu söyledi.

MHP olarak hedeflerini açıklayan Bahçeli, İzmir'de 9 Eylül günü saat 9'da istiklal için kararlılık yürüyüşü yapacaklarını açıkladı.

ulusal.com.tr

mhp devlet bahçeli