ABD'den Türkiye'ye çağrı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeleyi arttırmasını istedi. İncirlik Üssü'nün açılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Carter, "Bu önemli ancak yeterli değil. Hava operasyonlarına katılmalılar ve sınır kontrolü konusunda daha fazla çalışmalılar" dedi.

ABD'den Türkiye'ye çağrı

Türkiye'de artan terör saldırılarının ardından ABD'den "IŞİD'e karşı hava operasyonlarına katılın" çağrısı geldi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede daha etkin rol alması gerektiğini söyledi.

Washington'da basın toplantısı düzenleyen Carter, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyonda yer almasının geciktiğini ifade etti.

İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarına açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten ABD Savunma Bakanı, "Bu önemli ancak yeterli değil. Hava operasyonlarına katılmalılar ve sınır kontrolü konusunda daha fazla çalışmalılar" diye konuştu.

Carter, sınırdan terörist geçişi konusunda da "Bu, IŞİD için lojistik ve savaşçıların geçtiği bir sınır ve dolayısıyla bu alanda da Türkiye'den daha fazlasını yapmalarını bekliyoruz ve onlarla aktif görüşmeler içerisindeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr