Kurmaylık sınavı soruları çalındı mı? TSK'dan açıklama var

Kurmaylık sınavı sorularının çalındığı yönündeki iddiaları Genelkurmay Başkanlığı yalanladı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, bu konuda herhangi bir suç duyurusu olmadığı kaydedildi.

Kurmaylık sınavı soruları çalındı mı? TSK'dan açıklama var

Genelkurmay Başkanlığı'ndan kurmaylık sınav sorularının çalındığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.

Basın ve İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Özkürkçü, Hürriyet'e yaptığı açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğunu şu sözlerle söyledi: "Kurmaylık sınavı sorularının sızdırıldığına dair ne Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzasıyla ne de Genelkurmay Adli Müşavirliğince herhangi bir suç duyurusunda bulunulmamıştır. Bu konudaki haberler gerçek dışıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da bu kapsamda sorulmuş ve kendilerinden de bu yönde bir soruşturma olmadığı cevabı alınmıştır."

Tuğgeneral Özkürkçü, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Güler'in 17 Nisan'da yaptığı suç duyurusunun başka bir konuda olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile de temas kurdu ve Başsavcılık bu konuda bir soruşturma olmadığı cevabını verdi.

"Uzman Çavuşluk ve Astsubaylığa girişi sınavı soruları" adı altında daha önceki yıllara ait sınav sorularını satan bir Uzman Çavuş ve eşi hakkında ise dava açıldığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri açıklama