Gericiliğe karşı destek büyüyor! Bir bildiri de HASAL'dan

Gericiliğe karşı destek büyüyor! Bir bildiri de HASAL'dan

Liselilerin gericiliğe karşı başlattığı mücadeleye destek her geçen gün artıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne ve Ordu gibi farklı şehirlerden, aralarında Kabataş Erkek, Çankaya Anadolu, Fatma Talip Kahraman Anadolu İmam Hatip, Keçiborlu Anadolu İmam Hatip liselerinin de bulunduğu 370'ten fazla okulun öğrencilerinden destek geldi.

Bir destek açıklaması da İstanbul Üsküdar'daki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi (HASAL) mezun, öğrenci, öğretmen ve velilerinden geldi. Ortaklaşa bir metin hazırlayarak kamuoyu ile paylaşılan açıklamada, "Karanlığa sırtını dönen tüm liseli kardeşlerime selam olsun! Bundan sonra aydınlığa emin adımlarla el ele yürüme vaktidir!" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ben Hasal,'da aldığım çağdaş eğitimin ışığında Atatürk'ün izinden yürüyen öğrenciyim, mezunum!

Öğrenci kardeşlerimin yoluna ışık olmak, onların da Atatürk'ün izinden yürümesi için yol arkadaşı olmak görevim!

Ben öğrencilerimi, Atam'ın bana yüklediği "yeni neslin benim eserim olacağı" sorumluğuyla en iyi şekilde yetiştirmeyi kendime görev edinmiş bir öğretmenim!

Ben; çocuğumu gözüm kapalı HASAL'a emanet eden, onu "ilim, irfan ve ahlâkta örnek kılacak" bir birey olarak yetiştireceğine inanan veliyim.

Ben; sırtını karanlıklara yüzü daima aydınlığa dönük HASAL'lıyım.

Ben HASAL'ım, HASAL ben!

Karanlığa sırtını dönen tüm liseli kardeşlerime selam olsun! Bundan sonra aydınlığa emin adımlarla el ele yürüme vaktidir!

ulusalkanal.com.tr