Barolar Birliği Başkanı'ndan iktidara sert eleştiri

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP'nin Pazartesi açıklayacağı "açılım paketini" ile ilgili konuştu. Feyzioğlu, açılım ile ilgili kendilerine danışılmadığını belirtti. "Eğer, bize sorsalardı, tek adam sultasını bitirir, YÖK'ü kapatır, barajı kaldırır, özel görevli mahkemeler dönemine son verirdik" dedi.

Barolar Birliği Başkanı'ndan iktidara sert eleştiri

Giresun Barosu'nu ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, açılım paketi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

“kapalı kapılar ardında hazırlanmış, çoğulcu bir şekilde hazırlanmamış bir paket nasıl demokrasi getireceğini bilmiyorum”

Feyzioğlu, açılım paketiyle ilgili kendilerine hiç danışılmadığına dikkat çekti ve nedenini açıkladı.

“Türkiye'de siyasi partilerde tek adam sultasını bitirecek şekilde siyasi partiler kanununu değiştirirdik. Eğer bize sorulsaydı, YÖK'ü bir kalemde kaldırır ve üniversitelerde mutlak bir bilimsel özgürlük, idari ve mali özerklik sağlardık. Eğer bize sorulsaydı, terörle mücadele mahkemelerini kaldırır ve siyasi iktidarın düşüncelerini ve eğilimlerini, toplumun kılcal damarlarını yargı eli ile götürme görevi üstlenmiş özel görevli mahkemeler dönemine son verirdik. Ama bu paket bize sorulmadı”

Feyzioğlu, en önemli sorunun Anayasa'nın ilk üç maddesiyle ilgili olduğunu söyledi.

“Bize sorulmadığı için makyaj mı yapılmaktadır, esası var mıdır, Anayasa'nın ilk üç maddesindeki vazgeçilmez temel ilkeleri ihlal etmekte midir, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı bir cümle var mıdır”

ulusalkanal.com.tr