Yeni kabine şekilleniyor

Yeni kabine şekilleniyor

Yeni Bakanlar Kurulu için süreç başladı. Cumhurbaşkanı'ndan yetki alan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kabineyi hızlı kurması bekleniyor. Ancak kabinede Erdoğan’ın mı yoksa Davutoğlu’nun mu etkisi olacak? Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, kabine için iki lider arasında istişareler yapıldı. Listenin iki liderin ortak onayıyla oluşturulacağı öğrenildi.

Henüz netleşmiş bir liste yok. Ancak AKP kulislerinde birçok isim dillendiriliyor. İddiaya göre Faruk Çelik kabinedeki yerini koruyacak. İçişleri Bakanlığı'na düşünülen isim ise daha önce de aynı görevi yürüten Efkan Ala.

Süleyman Soylu ve Cevdet Yılmaz gibi isimlerse Başbakan Yardımcılığına düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Binali Yıldırım’ın da mutlaka kabinede olması bekleniyor. Erdoğan’ın talebi üzerinde damadı Berat Albayrak’ın da kabinede yer alabileceği konuşuluyor. Ancak bu durum henüz netleşmiş değil.

Ulaştırma Bakanlığı görevinde yine Lütfi Elvan’ın, Sağlık Bakanlığı'nda Recep Akdağ’ın ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığında ise Nurettin Canikli’nin isimleri konuşuluyor.

En merak edilen konu ise Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı koltuğuna kimlerin oturacağı… Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Davutoğlu'nun Dışişlerine Ali Babacan’ı düşündü ancak Erdoğan’ın bu isme sıcak bakmadığı belirtiliyor. Mehmet Şimşek’in de kabinede yer alması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr