Eyleme katılanlar sırayla işten atılıyor! İki haftada 185 işçi işten atıldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi fabrikası önünde nöbet tutan işçilere jandarma müdahale etti. Müdahalede çok sayıda kişi yaralandı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde Ankara Eskişehir yolu trafiğe kapatıldı.

Eyleme katılanlar sırayla işten atılıyor! İki haftada 185 işçi işten atıldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi fabrikası önünde nöbet tutan işçiler ve ailelerine jandarma müdahale etti. Aralarında küçük çocuklarında olduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde Ankara Eskişehir yolu trafiğe kapatıldı. Ortadoğu Rulman Sanayi fabrikası önünde başlattıkları nöbetin 13’üncü gününde fabrika önüne desteğe gelen ailelere jandarma TOMA, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Sabah saatlerinde fabrika önünde toplanan ORS işçileri ve aileleri, patronun direnişi kırmak için işçi servislerini içeri almaya çalışmasını fabrika önüne barikat kurarak engelledi. Servislerin içeri girmesini engelleyen işçilere TOMA, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi. İşçilerin arasında bulunan çocuklar da müdahaleden etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Fabrikada işbaşı yapan yaklaşık 100 işçi de dışarıda eylem yapan arkadaşlarına destek vermek amacıyla işi bırakıp dışarı çıktı. Jandarma eşliğinde fabrikaya giren yaklaşık 40 işçinin de müdahale sonrası dışarı çıkmak istediği öğrenildi.

Günlerdir fabrika önünde nöbet tutan işçiler henüz işverenle görüşme gerçekleştiremedi. İki hafta içerisinde işe 185 kişi işten atıldı. Eylemlerin başlamasıyla önce 25 kişi işten atılmıştı. İşçiler işten atılanların hepsi işe geri alınana ve talepleri kabul edilene kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını açıkladı. Bursa'da metal sektöründe yaptıkları eylemle adından söz ettiren Renault işçileri, ORS işçilerine destek için Polatlı'ya gitti. Reno işçi önderi Erhan İmralı birlik ve beraberliklerini bozmadıkları sürece başarıya ulaşacaklarının mesajını verdi. HABER-KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

Eyleme katılanlar sırayla işten atılıyor! İki...