Mehmet Ali Şahin'den açılım haftasında dikkat çeken açıklamalar

Bu hafta açılım haftası. HDP'nin açılım heyeti, bugün Başbakanlık Merkez Binada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü. Ancak o görüşmenin hemen öncesinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den kritik açıklamalar geldi. PKK'yı Amerika'nın yönettiğini belirten Şahin, "ABD'nin yaklaşımları çözüme desteği azalttı. ABD PKK'yı kara gücü yapıyor" dedi. Şahin HDP'ye de "Biz silahı artık siyasetin bir teminatı olarak görmüyoruz" açıklaması yapın çağrısında bulundu.

PKK'nın Ayn el Arap yenilgisi ve Türkiye'deki terör eylemlerinden sonra açılımda kritik bir haftaya girildi. Açılımla ilgili görüşmelerin yoğunlaşacağı haftanın ilk gününde AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den dikkat çeken açıklamalar geldi. HDP'nin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmesinden hemen önce bir programa katılan Şahin, PKK'nın ABD tarafından yönetildiğini söyledi.

Şahin, ABD'nin hamlelerinin açılım sürecine desteği azalttığını belirtti.

PKK'nın "ABD gözlemci olsun" çağrısına karşılık Oslo görüşmelerini hatırlatan Şahin, "PKK Öcalan'ın aktör olmaktan çıkarmak istiyor" dedi.

Şahin, ABD ve PKK'nın Ayn el Arab'taki işbirliğine de vurgu yaptı.

Mehmet Ali Şahin, HDP'ye de önemli bir çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr