Başkent'te kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ile Ak Saray'da bir araya geldi. Erdoğan'ın Ahtisaari ile görüşmesi kritik. Zira Ahtisaari, Birleşmiş Milletler Tarafından desteklenen ve Soros tarafından fonlanan "Akil Adamlar" oluşumunun en önemli iki üyesinden biri...

Başkent'te kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkent Ankara'da önemli bir konuğu vardı. O isim, Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'ydi. Ahtisaari Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı olsa da daha çok Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ve Soros tarafından fonlanan "Akil Adamlar" oluşumundaki icraatlarıyla öne çıkmıştı.

Erdoğan, Ahtisaari ve eski Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü ve içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Ahtisaari, George Soros'un Açık Toplum Fonu tarafından fonlanan "Akil Adamlar" oluşumunun en önemli iki üyesinden biri. Raportör Albert Rohan ile birlikte çalışan Ahtisaari'nin son Türkiye ziyareti 2010 yılının Eylül ayında gerçekleşti. Ahtisaari, raportör Albert Rohan ile birlikte Diyarbakır ve Ankara’da yetkililerle önemli temaslar yaptı.

Ziyaretin ardından PKK'ya yakın bir ajansa yapılan açıklamada, "Türk Hükümeti ile Kürt temsilcileri arasındaki dialog devam etmektedir. Umuyoruz ki barışçıl çözüm çabaları sekteye uğramaz." ifadelerine yer verilmişti. Bu açıklamar ise "Akil Adamların" görüşmelere tanıklık ettikleri şeklinde yorumlanmıştı.

Rohan, Ahtisaari ve dönemin ABD Balkanlar Temsilcisi Richard Hoolbrooke, Bosna Hersek'i Yugoslavya'dan ayıran Dayton Barış Antlaşması'nın mimarı olmuşlardı.

ulusalkanal.com.tr