İzmir'de başlatılan kumpas operasyonunda önemli bilgilere ulaşıldı

İzmir'de başlatılan kumpas operasyonunda önemli bilgilere ulaşıldı. Soruşturma sürecinde itirafçı olan bazı F tipi kadroların savcılığa bilgi verdiği öğrenildi.

F tipi örgüte yönelik İzmir operasyonunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

310'u muvazzaf subay, 357 kişinin hedef alındığı İzmir Askeri Casusluk kumpasına imza atan F tipi kadrolara yönelik soruşturmada bazı isimlerin itirafçı olarak savcılığa bilgi verdiği öğrenildi.

Askeri lise öğrencisi olduğu dönemde F tipi örgüte katılan itirafçının açıklamalarının diğer kumpas soruşturmalarını da ciddi anlamda etkilemesi gündemde.

Kumpaslarda hedef alınan çok sayıda komutanın avukatılığını üstlenen Murat Ergün, F tipi örgüte yönelik operasyonların yargı ve TSK içindeki örgüt üyelerine de uzanması gerektiğini vurguladı.

57 üst düzey bürokrat ve polis müdürünün şüpheli olduğu soruşturmada yer alan müfettiş raporu ile İzmir merkezli kumpastaki sahteciliklerin bir bir tespit edildiği öğrenildi. Raporda Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, İçişleri, Milli Eğitim Bakanlıkları ile MİT ve Hazine Müsteşarlığı'nda 3 bine yakın kadronun hedef alındığı belirtildi.

Kumpas sürecinde 350 kişinin sahte isimlerle dinlendiği ve kumpasa dayanak oluşturan sahte delillerin hard disklere sonradan kopyalandığı da bilirkişi raporundaki çarpıcı tespitler arasında.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

izmir