Hakkari Çukurca'da çatışma! İşte şehitlerimizin isimleri ve kimlikleri: Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı

Türkiye-Irak sınırında teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanalığı, bölgedeki PKK'lıların hava harekatıyla vurulduğunu açıkladı. Bakanlık şehit olan askerlerin isimlerinin P. Söz. Er Erhan Çiyapul, P. Söz. Er Murat Şahin, P. Söz. Er Şevket Çetin ve P. Söz. Er Yener Kırıkcı olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bitme noktasına gelen terör örgütü, Berat Kandilinde üs bölgemize saldırarak ne kadar hain ve kalleş olduğunu gösterdi. Bu menfur saldırılar bizleri yıldırmayacak, TSK kendisine tevdi edilen görevleri artan azim ve kararlılıkla yerine getirecektir." dedi​. Çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul, memleketi Iğdır'da toprağa verildi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Murat Şahin'in naaşı, memleketi Giresun'un Espiye ilçesine getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un ailesini arayarak başsağlığı diledi

Hakkari Çukurca'da çatışma! İşte şehitlerimizin isimleri ve kimlikleri: Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aradı

Teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bakanlık, Türkiye-Irak sınırında devam eden operasyonlarda çatışma çıktığını duyurdu.

PKK'lıların saldırısında 4 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, şehitlerin ailesine, Türk milletine ve TSK mensuplarına başsağlığı mesajı yayınladı.

Olayın ardından PKK'lıların bulunduğu nokta hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla vuruldu.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ

MSB, şehit olan askerlerin isimlerini açıkladı.

Askerlerin isimleri ve rütbeleri şöyle:

"P. Söz. Er Erhan Çiyapul,

P. Söz. Er Murat Şahin,

P. Söz. Er Şevket Çetin,

P. Söz. Er Yener Kırıkcı."

ASKERLERİN NAAŞLARI, MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit olan 4 askerin naaşı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın da katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başsağlığı mesajı paylaştı.

Altun'un mesajı şöyle:

"Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Birliğimizi bozmaya kalkışanlara izin vermeyeceğiz."

KALIN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Irak sınırında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun." dedi.

Kalın, "Teröristler ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Bayrağımız özgürce ve gururla dalgalanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bölücü terör örgütüne yönelik yurt içinde ve dışında operasyonlar devam ediyor.

Türkiye Irak sınırında PKK'lılar sıkıştırıldı. Hava ve kara operasyonunda en az 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Sınırda PKK'ya yönelik operasyon sürüyor. En ufak hareketlilik değerlendiriliyor. Belirlenen PKK hedefleri ateş destek vasıtalarıyla vuruluyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU ARADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, şehit ailesine ziyareti sırasında Bakan Soylu'nun telefon görüşmesine ilişkin görüntülerini Twitter hesabında paylaştı.

Görüntülerde, şehidin emekli korucu olan babası Ahmet Çiyapul ile telefonda bir süre görüşen Soylu, "Bütün evlatlarımıza başsağlığı diliyoruz. Emrinize amadeyiz." ifadelerini kullandı.

Taziye çadırında bulunan diğer şehit yakınlarıyla da telefonda görüşen Bakan Soylu'ya bir şehit yakını, "Sizi çok severdi. Sizden çok memnundu." dedi.

Süleyman Soylu da "Allah rahmet eylesin. Allah bizi size mahcup etmesin inşallah" karşılığını vererek, şehidin tüm yakınlarına başsağlığı diledi.

TRT'NİN DÜZENLEYECEĞİ KONSER ERTELENDİ

TRT Erzurum Radyosunun bugün Erzurum'da düzenleyeceği "Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Yıl Sonu Konseri"nin ertelendiği bildirildi.

TRT Erzurum Müdürlüğünden yapılan açıklamada, TRT Erzurum Radyosunun bugün kentte yapmayı planladığı konserin, Hakkari-Irak sınırındaki operasyonda şehit olan 4 askerin acısından dolayı başka bir tarihte yapılmak üzere ertelendiği kaydedildi.

Açıklamada, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunularak, şehitlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

AKAR VE KOMUTANLAR SINIRDA

Operasyonların devam ettiği Türkiye-Irak sınırında PKK'lılarla sıcak temas sağlandı.

PKK'lı teröristlerin saldırısında 4 kahraman asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Bölücü terör örgütünün bu saldırısına anında karşılık verildi. Hava ve Kara operasyonlarında terör örgütü PKK, büyük bir darbe daha aldı. Sınırda en az 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar devam ediyor. Bölge hareketli. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınıra gitti. Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da vardı.

Akar, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda şehit olan askerlerin törenine katıldı.

Ayrıca Bakan Akar, bölgedeki birliklerde inceleme yaptı. Terörle mücadele operasyonları hakkında bilgi aldı.

HULUSİ AKAR'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Bakan Akar, "Bitme noktasına gelen terör örgütü, Berat Kandilinde üs bölgemize saldırarak ne kadar hain ve kalleş olduğunu gösterdi. Bu menfur saldırılar bizleri yıldırmayacak, TSK kendisine tevdi edilen görevleri artan azim ve kararlılıkla yerine getirecektir." dedi.

AKAR'DAN HAKKARİ MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihlerinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), şehitlerin fotoğrafları ve isimlerinin yer aldığı bir görsel paylaştı.

Görselde, "Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar" ifadeleri yer aldı.

GÜLER'DEN BAŞSAĞLIĞI

Aynı görselde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de mesajı yer aldı.

Güler, mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" dedi.

TERÖRİSTLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Türkiye-Irak sınır hattında terör örgütüne yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili tespit çalışmaları sürüyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında Türkiye-Irak sınır hattında dün çıkan ve 4 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı çatışma sonrası güvenlik güçleri, hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla teröristlere anında karşılık verdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına alan ve operasyona kararlılıkla devam eden güvenlik güçleri, etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili tespit çalışmalarını da sürdürüyor.

POLİS TEŞKİLATINDAN MESAJ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de bir mesaj yayınladı.

EGM'nin 'Milletimizin başı sağ olsun' başlıklı mesajında şunlar denildi:

"Hakkari'de sınırın sıfır noktasında, Kuzey Irak'tan yapılan terörist saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine baş sağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz"

HAKKARİ VALİSİ AKBIYIK'DAN YARALI ASKERLERE ZİYARET

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda yaralanan askerleri tedavi gördükleri Hakkari Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile geldiği hastanede Başhekim Bekir Doğan ve diğer ilgililerce karşılandı.

Yaralı askerleri tedavi gördüğü servislerde ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Akbıyık ve Öztürk, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Akbıyık, yaptığı açıklamada, yaralı askerlerden 4'ünün Hakkari'de, birinin Çukurca Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğünü, bir askerin de Van'a sevk edildiğini söyledi.

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Irak Bağdat'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gece Irak sınır bölgesinde çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulunan Şentop, "Türkiye vatandaşlarının bütününü kucaklayan üslubundan taviz vermeden teröre, teröristlere ve onun destekçilerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürecektir. Bununla ilgili olarak kimsenin bir tereddüdü olmasın. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

ERHAN ÇİYAPUL TOPRAĞA VERİLDİ

Çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul, memleketi Iğdır'da son yolcuğuna uğurlandı.

Şehit Çiyapul'un naaşı, Aralık ilçesindeki Karasu Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarında "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla Asri Mezarlığı'na götürülen şehidin naaşı, okunan duanın ardından toprağa verildi.

Şehit Çiyapul'un cenaze törenine şehidin yakınları, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Iğdır Valisi Enver Ünlü, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul ve 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Özel de katıldı.

MURAT ŞAHİN'İN NAAŞI MEMLEKETİNDE

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonu sırasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Murat Şahin'in naaşı, memleketi Giresun'un Espiye ilçesine getirildi.

Şehidin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirilen naaşı, yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Şahin'in naaşı daha sonra cenaze nakil aracıyla getirildiği Espiye ilçesindeki Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Bekar olan ve beş kardeşi bulunan Şahin'in cenazesi, yarın öğle vakti ilçedeki Merkez Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından Yenice köyündeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

ulusal.com.tr

türkiye ırak tbmm Hakkari şehit asker çukurca bağdat