İşte darbe girişimi soruşturmasının ilk delili

Fethullahçı terör örgütünün bastırılan darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada ilk tutanağın olay gecesi hazırlandığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen hazırladığı tutanakta, darbecilerin askeri birliklere ve bakanlıklara gönderdiği "Harekat Yıldırım" adındaki talimat yazısı yer aldı.

İşte darbe girişimi soruşturmasının ilk delili

Fethullahçı terör örgütünün bozguna uğratılan darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmada ilk tutanağın olay gecesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandığı öğrenildi.

Savcılığın, 16 Temmuz gece saat 1'de resen hazırlamaya başladığı tutanak, vatana ihanet ve Anayasayı ihlal suçundan başlatılan soruşturmanın ilk delili olarak dosyaya girdi.

Tutanakta, kendisine Yurtta Sulh Konseyi diyen darbecilerin bakanlıklara ve askeri savcılıklara gönderdiği "Hareket Yıldırım" adındaki talimat yazısı yer aldı. 3 sayfadan oluşan 20 maddelik talimat yazısında, her ile atanacak sıkıyönetim komutanı ve kurulacak sıkıyönetim mahkemelerinde görev yapacak isimler yer alıyor.

Milliyet Gazetesi'nin yayımladığı tutanakta, olay gecesi yaşananların hepsi bir bir yer aldı. Halkın darbeyi önlemek için sokağa çıktığı anda terör örgütü üyelerinin jetlerle halkı yıldırmaya çalıştığı, darbe bildirisinin okutulması gibi olaylar tutanakta anlatıldı.

Savcılık tutanağında, Fethullahçı terör örgütü üyelerinin gönderdiği talimat yazısının dosya numarası ve kimler tarafından kaleme alındığı da belirtildi. Buna göre, talimat yazısı, Kurmay Albay Cemil Turhan ve Tuğgeneral Mehmet Partigöç imzalı olduğu ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

darbe girişimi