Mayınları buluyor, etkisiz hale getiriyorlar

"Anavatanda güvende olmak için, denizde güçlü olmak, dünyada söz sahibi olmak için, tüm denizlerden var olmak" gerekir. Türk Deniz Kuvvetleri işte bu sözün gereği önemli görevler icra ediyor. Mavi Vatan'ın mayın avcılarını ekranınıza getiriyoruz.

Mayınları buluyor, tehlike arzetmeden etkisiz hale getiriyorlar. Tarihte savaşların seyrini değiştiren, günümüzde de savaş gemileri için büyük bir tehdit unsuru olan deniz mayınlarının imhasında Deniz Kuvvetleri büyük öneme sahip...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın imkân ve kabiliyetlerinin yüzü olan Mayın Filosu Komutanlığını görüntüledi.

Mayın avlama gemileri düşmana korku salıyor. Bünyesideki gemilerin sonar sistemleri, insansız su altı araçları ve mayın harbi dalgıçlarıyla denizlerin güvenliğini sağlıyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde konuşlu filo komutanlığı, imkân ve kabiliyetleriyle dünya bahriyelilerinin arasında seçkin bir yere sahip.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2008'de giren TCG Anamur mayın avlama gemisi, filodaki Aydın sınıfı gemiler arasında yer alıyor.

Gemi, non manyetik çelik kullanılarak inşa edildi. 4 uluslararası tatbikata katıldı ve 25 eğitim mayınıyla da İspanya'daki tatbikatta 2 tarihi top mermisi buldu.

TCG Anamur, diğer savaş gemilerinden farklı olarak paralel hareket edebiliyor ve etrafında 360 derece dönebiliyor.

Mayınların tespitinde Hafif Otonom Sualtı Cihazı da kullanılıyor. Cihaz, mayın avlama gemilerinin manevra yapmasının zor olduğu ve mayınlı sahaya insan ya da geminin sokulamadığı durumlarda etkili olarak kullanılıyor.

ulusal.com.tr

Balıkesir Deniz Kuvvetleri Komutanlığı