İsmet İnönü için Anıtkabir’de tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyetinin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 43’üncü yılında Anıtkabir'deki kabri başında anıldı. Törene İnönü ailesinin yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yetkilileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı. İnönü, Ankara dışındaki kentlerde de anıldı.

İsmet İnönü için Anıtkabir’de tören düzenlendi

Garp Cephesi Kumandanı, Lozan Kahramanı, 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü 43 yıl önce bugün fani yaşama gözlerini yumdu.

Anıtkabir’deki ebedi istirahatgahında defnedilen İnönü için anma töreni düzenlendi.

Törene İnönü ailesinin yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yetkilileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyen heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından da İnönü'nün kabrinin bulunduğu bölüme geçti.

İnönü'nün kabrine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TSK ve CHP adına çelenk konulmasının ardından İnönü'nün özgeçmişi okundu.

Aile yakınlarına taziyelerde bulunulmasının ardından tören sona erdi.

Törenler Ankara ile sınırlı değildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı da, İnönü'nün vefatının 43'üncü yıldönümü nedeniyle, Maçka'daki İnönü Anıtı önünde anma töreni düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, törende bir konuşma yaptı.

Rize’de kent meydanından Valilik önüne taşınan Atatürk Anıtı önündeki ilk etkinlik de CHP Rize Teşkilatı tarafından düzenlendi. İl Başkanı Mesut Rakıcı ve partililer İsmet İnönü’yü anmak için Anıt önünde toplanıp heykele çelenk bıraktılar.