Bakan'a çifte darbe

AKP'nin çiçeği burnunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin enflasyon hesabı tutmadı. Zeybekçi, yeni yılla birlikte gelen zamların otomotivde ve lüks tüketime yönelik olduğunu öne sürdü, ÖTV artışlarının enflasyonu artırıcı etkisi olacağını düşünenlere katılmadığını belirtti. Ancak bu açıklama yerli ve yabancı piyasaları ikna etmeye yetmedi. Kur ise gün içinde 2. 19'a dayanınca bakanın açıklaması çifte darbe yedi.

Bakan'a çifte darbe

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'nin enflasyon hesabı yerli-yabancı piyasa oyuncularını ikna edemedi, kur ise gün içinde 2.19'a dayandı.

Zeybekçi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ihracat rakamlarının açıkladığı toplantıda, yeni yılla birlikte gelen zamların otomotivde ve lüks tüketime yönelik olduğunu öne sürmüş, "ÖTV artışlarının enflasyonu artırıcağı fikrine katılmıyorum" demişti.

Ancak piyasalar Bakan Zeybekçi gibi düşünmüyor. Zamların o kadar da masum olmayacağı görüşünü savunan piyasa oyuncuları Bakan'ı uyardı.

Ekonomistler de zamların enflasyon üzerinde etkisi olacağı yönünde hem fikir.

Dolar kuru ise 2.14le başladığı yeni yılın ilk işlem gününü 2.19 sınırına dayanarak tamamladı. Kur, Merkez Bankası’nın 100 milyon dolarlık döviz satım ihalesi ile gün sonunda 2.17 seviyesine geriledi.

ulusalkanal.com.tr

AKP enflasyon ekonomi bakanı kur