Hükümet meşruiyetini kaybetmiştir

ADD eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamalarıyla, yolsuzlukla iktidarı sarsılan hükümeti protesto etti

Hükümet meşruiyetini kaybetmiştir

Atatürkçü Düşünce Derneği tüm yurtta eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamalarıyla yolsuzlukları ve hükümeti protesto etti. Derneğin Antalya'daki eylemi Kapalı Yol Kışlahan'da gerçekleştirildi. ADD adına basın açıklamasını yapan Şube Başkanı İbrahim Daş, iktidarın, yolsuzluklarla meşruiyetini kaybettiğini belirtti.

Daş, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının 'iktidar-cemaat çatışması' yada 'iktidara komplo' iddialarıyla perdelenerek üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi. Bu iddiaların takipçisi olacaklarını kaydeden Daş, gündemdeki MİT Yasası ve HSYK Kanunu ile ilgili olarak da, MİT yasasının

Meclis'ten geçmemesi gerektiğini belirtti, HSYK kanununun Anayasa Mahkemesinden dönmesini istedi. Daş, Ergenekon, Balyoz, vb davalarda haksız kararların ortadan kaldırılacağı şekilde her türlü hukuki düzenlemenin yapılmasını ve tutukluların derhal serbest bırakılmasını da talep etti. Türkiye'yi bekleyen yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaşadığımız süreçte daha da önem kazandığını vurgulayan Daş, tüm yurttaşları sandığa gitmenin bir görev olduğu bilinciyle hareket etmeye, demokrasi ve cumhuriyet yıkıcılarına gereken dersi vermeye çağırdı.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" sloganlarının atıldığı ADD'nin eylemine İşçi Partisi, Eğitim-İş, ANŞOYAD, Vardiya Bizde Platformu üyeleri, Milli Merkez Antalya Temsilciliği ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf:Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

antalya eylem add