Orzechowski: 15 Temmuz'un sorumlusu Gladyo

Alman gazeteci-yazar Peter Orzechowski, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki durumu ele aldığı makalesinde, yaşananların sorumlusunun Gladyo olduğunu yazdı. Orzechowski’nin yazısı Almanya’da, sisteme karşı eleştirel kitaplar basmasıyla ünlü Kopp Yayınevi’nin haber sayfasında yayınlandı

Orzechowski: 15 Temmuz'un sorumlusu Gladyo

Makalesinin başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir alıntıya yer veren yazar, Erdoğan’ın, aslında sözleriyle Avrupa'nın yüzüne ayna tuttuğunu vurguladı. Orzechowski makalesinde ayrıca, Erdoğan’ın OHAL uygulamalarına başlanmasıyla beraber Batı ülkelerinden gelen eleştirilere, “Biz, Fransa terör saldırıları karşında nasıl önlem aldıysa aynısını yapıyoruz. İdamı tartışıyoruz diye tepki veriyorsunuz fakat en yakın ortağınız ABD’de idamın olmasını görmezden geliyorsunuz” şeklinde yanıt verdiğinin altını çizdi.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA NATO’NUN GİZLİ ORDUSU MU VAR?

Okuyucularına, “Darbe girişiminin ardında gerçekten de, NATO’nun gizli ordusu olduğunu bildiğimiz Gladyo olabilir mi” sorusunu yönelten yazar, Türkiye’de çok önemli bir kesimin bu olasılığa inandığını ve medyada bunun açıkça tartışıldığını yazdı. Türkiye’deki haber çevreleri aracılığı ile yıllardır Türkiye’de Gladyo’nun ne kadar aktif olduğunu takip ettiğini söyleyen Alman gazeteci, darbe sonrasında Milliyet gazetesinde, Ulusal Kanal’da ve Odatv’de bu konunun açıkça irdelendiğini belirtti, “Odatv, Gülen Hareketini Gladyo’nun önemli bir ayağı ve gerçekleşmiş bir çok siyasi cinayette onların parmağı var şeklinde tanımlıyor.”

DOĞU PERİNÇEK’İN KONUŞMASINA ATIF

Orzechowski, yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in görüşlerine de önemli bir yer ayırdı, “Doğu Perinçek, yaklaşık 70 yıldır Türkiye’de aktif olan Gladyo’nun, ABD'nin bir kolu olan derin devletin yıkıldığını ve bunların üstüne gidilmesinin çok sevinidirici olduğunu söylüyor.”

Peter Orzechowski, Vatan Partisi Lideri Perinçek’in Ulusal Kanal’daki bir programda, “Erdoğan daha önceki yıllarda ABD'nin ihtiyaçlarına cevap veren uygulamalar içindeydi. Fakat son dönemde Amerikan politikalarından uzaklaştı ve bunun sonucunda da Gladyo tarafından hedefe kondu” sözlerini okurlarına aktardı.

TÜRKİYE NATO’DAN UZAKLAŞMANIN YOLLARINI ARIYOR

Alman yazar, Vatan Partisi Genel Başkanının tıpkı kendisinin de daha önce haberleştirdiği üzere, Türkiye'nin artık NATO üyeliğini tartıştığını ve NATO’dan uzaklaşmanın yollarını aradığının da altını çizdi, “Milliyet gazetesinde yayınlanan bir yazıda, Gladyo’nun ABD'nin Türkiyeyi kontrol edebilmek için kullandığı bir enstrüman olduğu yazılıyor. Gladyo, NATO'nun kurduğu dünya çapında bir terör örgütüdür. Derin devlet olarak da tanımlanan bu örgüt soğuk savaş yıllarında NATO üyesi ülkelerde bizzat ABD tarafından bir ‘Sovyet işgali tehlikesi’ne karşı kuruldu ve bir çok ülkede halen aktif olarak kullanılıyor.”

BATI, FETÖ TEMİZLİĞİNİN HAKLI OLDUĞUNU GÖRMELİ

Gladyo’nun daha önce avrupa ülkelerinde de bir çok kanlıterör saldırılar yaptığı belirtilen makalede, 1980 yılında İtalya'nın Bolonya ve Almanya'nın Münih şehirlerinde yapılan Gladyo saldırılarında onlarca kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin de yaralandığı hatırlatılıyor.

İsviçreli Tarihçi Daniele Ganser’in, Ukranya’da yaşanan olaylarda da Gladyo’nun ve onun keskin nişancılarının önemli yer tuttuğunu ve bu yer altı örgütünün NATO’ya bağlı olduğunu yaptığı araştırmalarla ortaya koyduğunun altını çizen Alman gazeteci, Türkiye'nin de Fethullah Gülen Örgütü’ne karşı giriştiği temizlik operasyonunda kesinlikle haklı olduğunun kabul edilmesi gerektiğini yazdı.

ALMAN MEDYASI GERÇEKLERİ GİZLİYOR

Son olarak da, Alman ana akım medyasının yaptığı haberlerde gerçekleri gizlediğini ve halka olanları doğru anlatmadığını belirten Peter Orzechowski, her şeye rağmen pes etmeyeceğini ve kitlelere gerçekleri göstermeye çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Onur Tekin / Avusturya

ulusalkanal.com.tr

15 temmuz