ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray temsilcilerinden oluşan heyetten YPG/PKK'ya ziyaret

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray temsilcilerinden oluşan bir heyet, ABD'nin Suriye'deki silahlı kara gücü olan terör örgütü YPG/PKK'lılarla görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray temsilcilerinden oluşan heyetten YPG/PKK'ya ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı'nın Yakındoğu İşleri'nden Sorumlu Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki yetkililer, terör örgütüPKK'nın Suriye'deki kolu ve ABD'nin silahlı kara gücüYPG'li isimlerle bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hood'a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Bimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell'in eşlik ettiği ve DSG'lilerle görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müsteşar Vekili, ABD'nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye'deki istikrarın devamı ve IŞİD'ın kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi."

Yapılan görüşmenin Suriye'deki devlet başkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşmesi de çeşitli tartışmalara yol açtı.

abd pkk ışid suriye YPG ABD Dışişleri bakanlığı terör örgütü heyet Beyaz Saray dsg David Brownstein kara gücü