UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'de oynanacağını açıkladı

UEFA, Türkiye'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için yeni bir karar verdi. Finalin Portekiz'de oynanacağı açıklandı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'de oynanacağını açıkladı

UEFA, 2021 Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacak stadyumda değişikliğe gitti. Buna göre, daha önce İstanbul'da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan final mücadelesi, Portekiz'deki Dragao Stadı'na alındı.

UEFA, bu kararın alınmasındaki en önemli sebep olarak İngiliz hükümetinin Türkiye'yi seyahat için kırmızı listeye dahil etmesini gösterdi.

UEFA resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Türk futbol otoritelerinin devam eden ortaklık ve işbirliği ruhunun yanı sıra bu özel durumda gösterdikleri anlayıştan dolayı da minnettarız" denilirken "İstanbul şehri için gelecekteki fırsatları acilen araştıracağız" ifadeleri kullanıldı.

Final karşılaşmasının İngiltere'ye alınması için İngiliz hükümeti ile görüşmelerin yapıldığı ancak olumlu sonuç alınamadığı da belirtildi.

UEFA açıklamasında ayrıca mücadeleye alınacak taraftar sayısıyla ilgili konuya da açıklık getirdi. Final için stada takım başına 6 bin olmak üzere toplam 12 bin taraftar alınacak. Bununla birlikte toplam sayının ise ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda kesinleşeceği vurgulandı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Ceferin, Şampiyonlar Ligi Finali'ni seyircisiz oynatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

UEFA Aleksander Ceferin seyircisiz