Muş, Şanlıurfa, Kütahya, Zonguldak ve Düzce'de 5 kişi boğuldu, 1 kişi kayboldu

Hafta sonunda nehir, gölet ve akarsularda yüzmek isteyen 18 kişi boğularak can verdi. 1 kişi ise hala kayıp.

Muş, Şanlıurfa, Kütahya, Zonguldak ve Düzce'de 5 kişi boğuldu, 1 kişi kayboldu

Serinlemek için girilen nehir ve su kanalları yine can aldı. 2 günde 18 kişi boğularak hayatını kaybetti.

7 yaşındaki Murat, bayram ziyareti için Çanakkale'den Muş'un Bulanık ilçesine gitti. Küçük Murat, arkadaşıyla Alpaslan-1 Baraj Göleti'ne girdi. Murat, bir süre sonra akıntıya kapılarak, kıyıdan uzaklaştı.

Çevredekiler kurtarma ekiplerine haber verdi. Yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından 7 Yaşındaki Murat'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Bir kötü haber de Şanlıurfa'dan geldi. 16 yaşındaki İbrahim Halil Saçan, serinlemek amacıyla Atatürk Barajı'nı girdi. Yüzerken bir anda gözden kayboldu. Jandarma ve dalgıç polisler Saçan'ın cansız bedenine ulaşarak kıyıya çıkardı.

17 yaşındaki Dursun Efe Tutuş, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde dalga olmasına rağmen denize girdi. Haber verilmesi üzerine arama kurttarna ekipleri çalışma başlattı. Deniz kıyısında bulunan cesedin Dursun Efe Tutuş'a ait olduğu belirlendi. Çaycuma ilçesinde ise Raşit Özat boğularak can verdi.

Kütahya'da ise bir baba ile oğlu boğularak can verdi. Ahmet babası Murat Dağdelen ile birlikte balık tutmak için Porsuk Çayı'na gitti.

Ahmet Dağdelen ayağının kayması sonucu suya düştü. Oğlunu kurtarmak için çaya atlayan baba Dağdelen kurtarmak istediği oğlu ile birlikte akıntıya kapıldı. Dalgıçlar, 2 saat süren aramanın ardından baba ve oğlun cansız bedenine ulaştı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de boğulma vakası yaşandı. 15 yaşındaki Ahmet Çelik dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Çelik ailesi çalışmaları izlerken sinir krizleri geçirdi.

Malatya Yazıhan'da balık tutmak için Tohma çayına giren Hüseyin Atalmış ve Mahmut Bozuk kayboldu. İki gencin cansız bedeni dalgıçlar tarafından bulundu.

Ankara Güdül'de Kirmir çayına giren 15 yaşındaki Ömer Faruk Yüce, boğuldu. Hatay'da Samet Köseoğlu, Sakarya'da Zafer Kullukçuoğlu, Marmaris'te Yüksel Avcı, Balıkesir Avşa'da Arslan Öztürk, Dursunbey ilçesinde ise Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut, İzmir Foça'da Hakan Kaydan, İstanbul Üsküdar'da ise Afgan uyruklu Seyit Ahmet denizde boğularak yaşamını yitirdi.

ulusalkanal.com.tr