ABD'den AB'ye çağrı

Amerika'dan Avrupa'ya önemli bir çağrı geldi. Amerikan düşünce kuruluşlarından Freedom House'un (Fridım Haus'un) Avrasya Uzmanı Nate Schenkkan (Neyt Şenkan), Avrupa'ya seslendi "Türkiye'nin katılım sürecini dondurmanın tam zamanıdır" dedi.

ABD'den AB'ye çağrı

F tipine yönelik operasyonun ardından, Amerika'dan Avrupa'ya, Türkiye'nin katılım sürecini durdurun çağrısı geldi.

Açıklama, Amerikan düşünce kuruluşlarından Freedom House'dan geldi. Avrasya Uzmanı Nate Schenkkan, Freedom House'un internet sitesinde "Türkiye'nin Avrupa'daki Sonu" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Schenkkan, F tipi örgüte yönelik 14 Aralık'ta başlatılan operasyonun, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun intikamı olduğunu öne sürdü.

Schenkkan, Avrupa Birliği'ne seslendi, "Türkiye'nin katılım sürecini durdurmanın tam zamanıdır" dedi. Freedom House Avrasya Uzmanı, bir Avrupa Parlamentosu üyesinin Türkiye'nin adaylığının resmen dondurulması teklifini hatırlattı.

"Bu hükümetle Türkiye'nin bir Avrupa vizyonu hiçbir zaman ileriye gitmeyecek. Üyelik sürecini dondurmanın ve süresiz olarak Avrupa'nın dışında kalacak bir Türkiye'ye hazırlanmanın zamanı geldi. Bu ülke için demokratik bir gelecek hayali kuranların, bu hedefi desteklemek için daha farklı şekilde düşünmeleri gerekiyor"

"Dış aktörler Türkiye'deki tüm etkisini kaybetti" diyen Schenkkan, Türk medyası ve kamuoyundan baskıya karşı direnmelerini istedi.

ulusalkanal.com.tr