Almanya: Erdoğan'ın korumaları gelmesin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Temmuz ayın yapılacak G20 zirvesinde ülkeye girişini istemeyen Almanya'dan yeni bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın korumalarının zirveye katılmayacağından emin olduklarını söyledi.

Almanya: Erdoğan'ın korumaları gelmesin

Almanya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında Hamburg'da yapılacak zirve için ülkeye girmesini istemiyor. Bu talep Türk makamlara iletilmişti. Konuyla ilgili Almanya'dan bir açıklama daha geldi.

Açıklamayı Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer yaptı. Bir gazeteci toplantıda, "Türkiye'nin tepkisi ne oldu" diye sordu.

Bakanlık Sözcüsü Martin Schäfer soruya "Gazetede çıkan ve Berlin ile Ankara arısında geçtiği iddia edilen diyaloğu doğrulamıyorum. Ankara'dan edindiğimiz bilgilere göre şurası kesin ki; Washington ile ilgili sözü edilen şahıslar kesinlikle Türk Cumhurbaşkanı'na Hamburg ziyareti sırasında refakat etmeyecekler. Bu çok önemli bir şey. Bana göre Türkiye sağduyulu bir tutum sergiledi. Bu bizim için de önemli" diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın Amerika ziyareti sırasında korumalar eylem yapan PKK yandaşlarına müdahale etmiş bu nedenle Amerika, korumalar hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

ulusal.com.tr

amerika erdoğan pkk almanya Temmuz