Şehide son görev

Şırnak ve Hakkari'de şehit olan asker ve polisler memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehit törenlerinde birlik mesajları verildi. Gaziantep'te defnedilen polis Hasan Aslan'ın babası, "Bu vatan hepimizin Türk'üyle Kürt'üyle, bizi kimse bölemeyecek" dedi. Astsubay Erdem Ertan'ı ise asker selamıyla uğurlandı.

Şehide son görev

Gaziantep, Adana, Düzce ve Ankara... Binlerce yurttaş terör örgütü ile mücadelede şehit olan evlatlarını uğurladı. Şehit cenazelerinde aileler birlik mesajları verdi.

Polis Hasan Aslan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'nın roketaralı saldırısında şehit oldu. Bugün Gaziantep'teki babaevinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Birlik vurguları yapıldı.

Şehidin babası Mehmet Aslan, ülkenin bölünemeyeceğini söyledi.

2 çocuk babası şehit polis Hasan Aslan, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit olan Hilmi Bardakçı için de Adana'da tören düzenlendi. 15 yıllık polis olan BArdakçı gönüllü olarak Şırnak'a gitmişti. Giderken de 'Kalırsam gazi, ölürsem şehit olurum' demişti.

Şehidin ağabeyi, kardeşinin vatan için şehit olduğunu söyledi.

ŞEhit polisin naaşı Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şırnak'ta şehit düşen Polis Sabri Altınbaş de Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Zeki Altınbaş, "Vatan sağolsun" dedi.

1.5 yıllık evli olan Sabri Altınbaş 1 çocuk sahibiydi.

Ankara'daki tören de Astsubay Erdem Ertan için yapıldı. Şehit Astsubay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK saldırısında şehit olmuştu. Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına devlet erkanı da katıldı.

Taziye sırasında bir yurttaş Başbakan Davutoğlu'na tepki gösterdi. "Başbakanım hani şehit gelmeyecekti, bunların hepsi şehit annesi" diye seslendi.

Van’da öğretmen olarak görev yapan şehidin hamile eşi, eşini asker selamıyla uğurladı.

Şehidin annesi Aynur Ertan’ın, “Terörün karşısında dimdik duracağım. Ağlamayacağım" dedi.

Astsubay Ertan, Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.