HDP'ye mahkemeden şok karar!

Diyarbakır 3'ncü İdare Mahkemesi, HDP'nin uyguladığı "Eş Başkanlık" uygulamasına son verdi. Mahkeme kararına gerekçe olarak "hukuka aykırılığı" gösterdi.

HDP'ye mahkemeden şok karar!

Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi, 7 ayrı ilçe kaymakamının yaptığı "Eşbaşkanlar çalışma yönetmeliği" kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması yönündeki başvuruyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, yasalarda yeri olmayan yönetmeliğin uygulanmasının yürürlüğünü durdurdu.

Mahkeme, kararında şu ifadelere yer verdi:

"…Yasalarda öngörülmeyen belediye eş başkanlık hususunun yönetmelik ile düzenlendiği anlaşılmaktadır. Bu durumda 'Belediye eş başkanları çalışma yönetmeliğinin kabulüne ilişkin meclis kararında hukuka uygunluk görülmemiştir."

"Yönetmeliğin belediye meclis kararıyla kabul edildiği, belediye başkanının yetkilerini tek başına kullanmakta işlevsiz kıldığı" vurgulanan mahkeme kararında; bu durumun telafisi güç zararları ortaya çıkaracağı belirtildi.

Eşbaşkanlığın iptali konusunda Diyarbakır Valiliği'nin de ayrı bir başvurusu bulunuyor. Başvuruyu Diyarbakır 1'nci İdare Mahkemesi karara bağlayacak.

HDP'de şok etkisi yaratan mahkeme kararıyla ilgili konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, TBMM'de yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr