İstanbul'da 50 bin eve yardım kolisi

Türk Milleti'nin mayasında bulunan birlik ve dayanışma, gerek kamuda gerek toplumsal alanda Koronavirüs Salgınına karşı günden güne pekişiyor. Doğudan batıya tüm yurtta ulusal seferberlik büyüyor. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Vefa Destek çalışmaları tüm hızıyla sürerken, İstanbul'da da 50 bin yurttaş için hazırlanan gıda kolilerinin ilk bölümü yol çıktı.

İstanbul'da 50 bin eve yardım kolisi

Doğudan Batıya tüm Türkiye Koronavirüsü salgınına karşı omuz omuza, tek yürek.

65 yaş ve üstü, ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşların evlerde ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbul'da evinden çıkamayan 50 bin yurttaş için hazırlanan 333 bin gıda kolisinin ilk bölümü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın gözetiminde yola çıktı.

Valilik, Kaymakmalıklar,Belediyeler; Kızılay, Afad gibi kurumların Vefa İletişim Merkezleri ile işbirliği sonucu başlatılan yardım seferberliği salgın önlem koşulları boyunca sürdürülecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, evde kalma tedbirlerini uygulayan yurttaşlara da ayrıca teşekkür etti.

Zorlu kış şartlarının sürdüğü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de Vefa görevlileri yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların hem günlük taleplerini hem de acil ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yurttaşlar, düzenli olarak kendilerini ziyaret eden sağlık çalışanlarını ve güvenlik güçlerini sevgi ile uğurluyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs türk milleti