İBB uyarmıştı! Polisler iş üstünde yakaladı

Ramazan ayını fırsat bilen dolandırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin adını kullanarak gittiği firmadan hayır kurumlarına bağış almak için gitti sırada gözaltına alındı.

İBB uyarmıştı! Polisler iş üstünde yakaladı

İBB, geçtiğimiz hafta genel sekreter yardımcısının adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirterek, vatandaşlara uyarıda bulunmuştu. O dolandırıcı kıskıvrak iş üstünde yakalandı. Adliyeye sevk edilen 35 yaşındaki K.D. çıkarıldığı mahkemede adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Üç gün önce Asayiş Şube Müdürlüğüne konuyla ilgili ihbar geldi. İhbarda bulunan bir firma sahibiydi. Kendisini Büyükşehir Belediyesi'nden aradığını, ihtiyaç sahipleri için bir etkinlik düzenlendiği ve yardıma muhtaç kişilere bağış topladıklarını söyleyen bir şahsın para talebinde bulunduğunu söyledi.

Firma yetkilisi polisin uyarısınca şüpheliyi yardımda bulunmak üzere iş yerine çağırdı. K.D. (35) işyerine geldi. Firma yetkilisi zarfın içine gerçek koyduğu paraları K.D.'ye verdi. Bir süre sohbet ettikten sonra şahsı uğurlamak üzere kapıya yöneldiler.

Oysa K.D. elindeki zarfı kontrol bile etmedi. Zarfın içindeki paralar fotokopiyle çoğaltılmıştı. Firma çalışanı gibi kendisini karşılayan kişiler ise polis. Firma yetkilisi K.D.'yi asansöre bindirmek üzere olduğu sırada zarfı uzattı. Bir polis o sırada eliyle işaret verdi ve K.D. firma içinde kıskıvrak yakalandı.

Dün adli makamlara sevk edilen şüpheli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İBB'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren'in adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı bilgisi belediyemize ulaşmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir şekilde davetiye satarak iftar organizasyonu veya yardım kampanyası düzenlemesi söz konusu değildir. Vatandaşlarımız suiistimal edilmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür taleplere itibar etmemeleri önemle rica olunur. Gerekli durumlarda Beyaz Masa'nın 153 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilirsiniz."

2 YIL ÖNCE DE OLDU

Benzer bir olay iki yıl önce de yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın adı kullanılarak “hayır konseri” tertip edildiği ve vatandaşlardan para alınarak dolandırıcılık yapıldığı yönünde haberler çıkmıştı.

Mehmet Bozkurt

Aydınlık

istanbul büyükşehir belediyesi uyarmıştı yakaladı