Türkiye'de artan göçmen sorunu uzmanlar tarafından masaya yatırıldı

Doğdukları topraklarda yaşadıkları sorunlardan kaçtılar, gittikleri her yerde bu sefer kendileri sorun oldular! Göçmenlerden bahsediyoruz.... İstanbul'da başlayan uluslararası konferansta Türkiye'nin göçmen sorunu masaya yatırıldı, farklı çözüm önerileri tartışıldı. İlk kez İstanbul'da düzenlenen konferansta ortaya çıkan ortak akıl ise artık bu konuda Türkiye'nin yeni bir politika geliştirmesi gerektiği idi.

Türkiye'de artan göçmen sorunu uzmanlar tarafından masaya yatırıldı

Yolları, sınırları aşıp Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı arttıkça sorunlar da artıyor. Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde 1. Uluslararası Göç Yönetimi ve Koruma Konferansı İstanbul'da başladı. Ulusal ve uluslararası birçok kuruluştan uzmanların katıldığı Konferansta Türkiye'nin göçmen sorunu konusunda alacağı önlemler masaya yatırıldı.

Ulusal Kanal'a konuşan Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği genel Başkanı Profesör Doktor Ali Gitmez büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Gitmez, AKP hükümeti döneminde artan etnik kavgaları hatırlattı, gelen Suriyeliler ile birlikte bu kavgaların artacağını söyledi.

Gündemdeki diğer bir konuysa ise Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen kaçak göçmenler sorunuydu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Müdürü Elif Selanay, yaz aylarında ölümlerin artacağından endişe duyduğunu dile getirdi.

Brookings Enstitüsü Türkiye uzmanlarından Profesör Kemal Kirişçi de göç veren ülkelerde kaybolan devlet yapısına dikkat çekti. Çözümün ise kısa vadede olmayacağının altını çizdi.

HABER: HÜSNA SARI KAMERA: BÜLENT ÜNAL