Aşura gününde İran'dan birlik mesajı

Bin 377 yıl önce Kerbela’da şehit olan Hazreti Hüseyin ve yarenleri İran'ın başkenti Tahran'daki Aşura günü etkinliklerinde anıldı. Yas etkinliğinde İranlılar, Aşura gününün İslam coğrafyasında mezhepsel ayrılıklara inat birliğin sembolü olduğunu dile getirdi.

1377 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareni İran’ın başkenti Tahran’da anıldı.

Aşura gününde sokakları dolduran Tahranlılar, "Ya Hüseyn” feryatları ile mersiyeler okudu.

Ellerini göğüslerine, zincirleri sırtlarına vuran İranlılar Bin 377 yıl önce yaşanan acıyı tazeledi.

Kılınan öğlen namazı sonrası, İslam cağrafyasında birlik duası edildi.

Aşura gününde İranlılar, bölgede ve İslam dünyasında birlik mesajı verdi.

"Biz Hz. Hüseyin’in hak davasından yana olduğumuz için sokaklardayız. Bu dava Bütün İslam dünyasının ortak davasıdır ve bizi birleştiren olgudur. Vurulan zincirler yakılan ağıtlar o acının unutulmaması ve bu birliğin bozulmaması içindir. Bu gün Aşura, aşura bizim için hem milli hem de dini bir anlam taşıyor, bu gün bütün İslam dünyasının ortak acısının yıl dönümüdür, bu gün oynanan mezhep ayrılığı oyununu toprağa gömeceğimiz gün olmalıdır çünkü bu açık bir siyonist tezgahtır. İslam, tek vücut olmamızı emrediyor, bu gün bu ayrılıklara karşı çıkan Peygamber torununun şehadet günüdür ve biz onun islam ümmetinin birliği için şehit olduğunu biliyoruz"

Haber-Kamera: Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr