Sema Karaoğlu Vatan Partisi'nden aday adayı oldu

Kayseri’de 30 yıldır görev yapan dermatoloji uzmanı Dr. Sema Karaoğlu Vatan Partisi'nden Kayseri Milletvekili aday adayı oldu

Sema Karaoğlu Vatan Partisi'nden aday adayı oldu

Dr. Sema Karaoğlu ile ortopedi uzmanı eşi Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, geçtiğimiz günlerde Anadolu Partisi’nden ayrılarak Vatan Partisi’ne katılmıştı. Vatan Partisi'ne katılan Dr. Sema Karaoğlu, “Vatana borcumuzu ödemek için Vatan Partisi’ne katıldım” dedi.

Önceki günlerde Vatan Partisi’ne üye olan Dr. Sema Karaoğlu, “neden Vatan Partisi?” sorumuza şu yanıtı verdi: “Son yıllarda içinde bulunduğumuz durum nedeniyle kendimi çok öksüz hissettiğimi söyleyebilirim. Kendimi ifade edebileceğim bir siyasi parti göremedeim. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı, sade bir vatandaş olarak güvensiz ve mutsuzdum. Neden böyle, diye sorduğumda, ilk önce suçu kendimde buldum. ‘Sen böyle olmamak için ne yaptın?’ Hiçbir şey yapmadığımı fark ettim... Bir takım kararlarda varolmak istiyorsan, karar mercilerinde bulunmak, kararları etkilemek zorundasın. Bu düşünceyle siyasi partiye üye olayım diye düşündüm. Vatana olan siyasi borcumu ödemediğimi fark ettim. Bana en yakın gelen parti olan Anadolu Partisi’ne üye oldum. Ancak partisinin örgütlenme birikimi çok yeni, programlarının oturması olgulaşması için zamana ihtiyaç var. Köklü bir geçmişi olan, örgütlenme meselesini halletmiş, yerleşmiş bir parti olarak Vatan Patisi’nde mücadele edilebileceğimi düşündüm. Ben, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetçi çağdaş bir ülkede yaşamak istiyorum. O yüzden Vatan Partisi dedim.”