Doğu Perinçek dünya basınının manşetinde

Türk basını sansür uyguluyor, bölge basını manşete taşıyor. Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in açıklamaları dünya basınında manşetten duyruluyor. Vatan Partisi Genel başkanının makaleleri İran gazetelerinde başyazı olarak yayınlanıyor. Perinçek'e geniş ilgi sosyal medyada da göze çarpıyor. Farsça yayınlanan "Perinçek Kimdir" videosu İran'da sosyal medyanın en çok izlenen videoları arasında yer aldı. Rusya'da da bir çok gazete Perinçek haberlerini manşetten görüyor.

Sistem basını tarafından Türkiye'de sansür uygulanan Cumhurbaşkanı adayı ve Vatan Partisi Genelbaşkanı Doğu Perinçek'in açıklamaları dünya ve bölge basınında geniş yankı buluyor.

Bölgeye ilişlkin her değerlendirmesi resmi ve yarı resmi ajanslarca manşete taşınan Perinçek'in makaleleri İran'da başyazı olarak yayınlanıyor.

Cumhurbaşkanı adayı Perinçek seçimler yaklaşırken İran'da sosyal medyanın gündeminde.

İranlı Gazeteci Taha Kermani tarafından hazırlanan "Perinçek Kimdir?" videosu İran'da sosyal medya kullanıcıları ile buluşturuldu.

Doğu Perinçek'in kısa biyografisinin yar aldığı videoda, "Vatan Partisi, Türkiye'deki Amerikan karşıtı siyasetleri ile tanınmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sloganı, Güneş Doğu'dan doğacaktır" ifadelerine yer verildi.

Vatan Partisi'nin Pekin, Moskova,Tahran ile oldukça ileri seviyede ilişkileri olduğu vurgulanan tanıtım videosunda Perinçek'in, Temmuz 2017'de gerçekleşen İran ziyaretinde ülkenin en üst düzey yöneticileri ile biraraya geldiğine dikkat çekildi.

Doğu Perinçek'in Rusya'nın önde gelen yayın organlarından Ria Novosti'ye verdiği röportaj da Rus basınında geniş yankı uyandırdı.

Rusya'nın resmi haber ajansı Ria Ru Perinçek'in açıklamalarını manşete taşıdı.

Ayrıca Norveçli bir televizyon yapımcısı da Türkiye'ye gelerek belgesel çekimi için Perinçek ile 3 buçuk saat süren bir çekim yaptı. Belgeselin yaz sonunda bitmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek